Minciunelele sunt pentru mulți dintre noi desertul copilăriei.
Suntt pufoase, super delicioase, și nu necesita mult timp pentru preparare.
Ingrediente: 700 g făină, 4 ouă, 200 g smântână, 0,125 vanilină sau 10 zahăr vanillat, 15 g coajă rasă de lămâie, 150 ml ulei, 100 g zahăr farin și 5 g sare.
Proces tehnologic:
Zahărul farin se cerne și se amestecă cu vanilină sau zahăr vanilat. Făina se cerne pe planșetă, iar în mijloc se pun smântâna, ouăle, coaja rasă de lămâie și sare. Se frământă o cocă omogenă de consistență potrivită, care se lasă în repaos, 10-15 minute.
Modul de preparare:
Coca se întinde în foaie subțire cu grosimea de 3-4 mm și se taie în romburi. Fiecare romb se crestează în mijloc și se trece unul din colțuri prin crestătură, trăgând ușor de ambele vârfuri (colțuri). Se obține o funduliță. Se prăjesc în ulei și se pudrează cu zahăr farin.
Servirea:
Preparatul se servește cald
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News