Deserturi care nu îngrașă. Doctor Mihail a dezvăluit mai multe opțiuni delicioase

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Life Of Pix
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Life Of Pix

Doctor Mihail a dezvăluit care sunt deserturile care nu îngrașă. Pe unele dintre ele le avem cu toții în casă.

1.Fructele

Pe primul loc sunt fructele. Trebuie să regândim modul în care ne uităm la fructe. Cele mai bune sunt fructele de pădure. O sută de grame au 30 de calorii, în timp ce o savarină are 500 de calorii la o cantitate de doar 15  grame.

2. Pepenele roșu

Sunt oameni care spun că pepenele roșu îngrașă sau crește foarte mult glicemia. O sută de grame de pepene au doar 30 de calorii. Este un desert care hidratează, este sănătos, iar creșterea este de foarte scurtă durată, astfel încât nu are aproape niciun impact negativ asupra sănătății.

3. Iaurtul grecesc cu miere

Iaurtul grecesc simplu are 10 grame de grăsime la o sută de grame de produs, ceea ce este destul de mult. Este recomandat să consumăm iaurt grecesc cu puțină grăsime. Două sute de grame vor avea aproximativ o sută de calorii. Putem adăuga o lingură de miere care, într-adevăr, este zahăr, dar faptul că este lichidă și o consumăm peste iaurt, o să facă acel iaurt super dulce, adică un desert sănătos, sățios și destul de slab caloric.

4. Ciocolata neagră

Un alt desert care nu îngrașă este ciocolata neagră. Este recomandat să aibă peste 85% cacao. O ciocolată cu 50% cacao are 50 de grame de de zahăr. O sută de grame au 550 de calorii. Ciocolata cu 85% cacao conține 15 grame de zahăr și are 580 de calorii la suta de grame. Ciocolata cu mai mult cacao este mai calorică pentru că în loc de zahăr are mai multă grăsime. Este, însă, mai sănătoasă pentru că este mai amăruie și te saturi mai repede. 

5. Morcovul

Morcovii aceia micuți, baby morcov, sunt dulci, crocanți și sunt ușor de luat la pachet. O sută de grame au aproximativ 35 de calorii. Chiar dacă mâncăm o cantitate mai mare, numărul de calorii tot rămâne unul scăzut. 

6. Castravetele

La o sută de grame are 15 calorii, aproape deloc. Chiar dacă mănânci cât să te saturi, e ca și cum nu ai mânca nimic. Poate fi luat foarte ușor la pachet, este crocant și deși poate nu pare a fi un desert, este o gustare recomandată atunci când simți că îți e poftă de ceva și nu știi de ce.

7. Brânza de vaci

Brânza de vaci cu conținut scăzut de grăsimi poate fi transformată într-un desert delicios, cu ajutorul unei lingurițe de miere. Este sățioasă, proteică și poate fi consumată și de persoanele care merg la sală.

8. Sorbet de fructe

Sorbetul de fructe e ca și cum am mânca fructul congelat, dar cu puțin zahăr adăugat. Într-o cupă de 60 de grame sunt doar 60 de calorii, astfel că este ideal pentru persoanele care se află într-un deficit caloric.

9. Granita de pepene

O sută de grame de granită de pepene are aproximativ 30 de calorii. Este ușor de preparat: se congelează pepenele sau se adaugă gheață peste el, se pune într-un blender și asta este tot. Un beneficiu este că, fiind o mâncare rece, nu se consumă rapid, ci pe o perioadă mai lungă de timp.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel