Diana Enache, confesiuni despre rolul de mămică și depresia postnatală: „Ai nevoie de un om care să te susțină”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Captură foto Instagram Diana Enache
Descriere foto: Sursă foto: Captură foto Instagram Diana Enache

Diana Enache a făcut mai multe dezvăluiri despre viața de mămică, dar și despre perioada grea prin care a trecut imediat după ce a a dus-o pe lume pe fetița sa, Ilinca Maria.

Într-o apariție recentă în cadrul emisiunii „Xtra Night Show”, Diana Enache a împărtășit gândurile sale despre viața de mamă, subliniind cum venirea pe lume a unui copil poate transforma complet percepția asupra vieții. Artista a recunoscut că experiența de a fi părinte este cu adevărat minunată, chiar dacă la început i s-a părut clișeic. 

Diana a mărturisit că de când a venit pe lume fetița sa, toată atenția ei se îndreaptă către cea mică, chiar și când vine vorba de cumpărături. Dacă înainte ar fi fost interesată să își cumpere ei ceva atunci când merge într-un magazin, acum lucrurile s-au schimbat radical și prima dată se uită la lucrurile pentru copii. Cu o atitudine pozitivă, Diana a îndemnat pe toată lumea să devină părinți, evidențiind bucuria și împlinirea pe care le aduce un copil.

De asemenea, a subliniat că perioada de după sarcină poate fi destul de dificilă, mai ales din punct de vedere hormonal. În acest context, sprijinul familiei devine esențial, având în vedere că în trecut, când familiile erau mai extinse, creșterea copiilor părea mai ușoară, datorită implicării tuturor membrilor. Artista a declarat că unul dintre cele mai importante lucruri este să fii relaxat și crede că va fi o mamă calmă și liniștită, fiind de părere că și vârsta o ajută să aibă răbdare și să nu se panicheze din orice lucru mărunt. 

Te-ar putea interesa și: Denisa Filcea, soția lui Flick, replică tăioasă după ce a fost acuzată că l-a îndepărtat de prieteni: „Nu i-am văzut în viața mea”

„Auzeam și eu chestia asta și spuneam că este clișeic”

„Nu am mai fost în mall pentru mine, doar pentru ea, că pentru mine nu am mai avut răbdare. Cum intri în magazin prima dată vezi ceva pentru copil. Dar este minunat, este extraordinar. Auzeam și eu chestia asta și spuneam că este clișeic și mi se părea cum toată lumea spune că faci un copil și se schimbă viața, chiar așa este. Așa că vă îndemn să faceți copii. Eu sunt cu făcutul copiilor, mai greu cu crescutul. Cred că voi fi o mamă relaxată, cred că mă ajută și vârsta. Și eu am fost așa, m-am lovit singură de anumite chestii, am fost lăsată singură și cred că e foarte important să fii relaxat. Dacă a căzut ceva pe jos, ștergem și aia e. Nu am avut un copil care să mă trezească noaptea, ne lăsa să dormim”.

Perioada de după sarcină este grea din multe puncte de vedere, mai ales hormonal și ai nevoie de un om care să te susțină. Familia joacă un rol important. Mă uitam în trecut când se făceau 6-7 copii, părea mai ușor că toți din casă erau implicați. Că era mătușa, bunica, bunicul, erau așa toți. În zilele noastre s-au mai schimbat lucrurile”, a povestit Diana Enache la emisiunea „Xtra Night Show”.

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel