Diana Matei, ținta discriminării pentru relația cu Marian Cleante? Cum o consola soțul său: „Erau 5,6 ani de când nu-mi văzusem familia”

Data actualizării: | Data publicării:
Youtube / eXclusive
Descriere foto: Youtube / eXclusive

Diana Matei este una dintre cele mai cunoscute artiste din industria muzicii din România. Ea este căsătorită cu un alt artist, Marian Cleante - foarte cunoscut în lumea muzicii lăutărești. 

Cei doi s-au cunoscut prin prisma meseriei, cântând la evenimente și nunți, iar iubirea s-a aprins imediat. Însă relația lor a fost una tumultuoasă, cu familia Dianei care nu era de acord cu uniunea dintre cei doi.

Părinții ei nu voiau ca aceasta să formeze un cuplu cu Marian din cauza etniei pe care o are acesta - rom. Nici familia lui Cleante nu era de acord cu Diana, așa că cei doi au ales să plece de acasă, împreună. Doar cu banii de bilete și o pungă de chipsuri, Marian și Diana au ajuns pe calea succesului, după mulți ani grei și și mai mulți ani fără ca Diana să-și vadă familia.

„Cumva, cred că au trecut 5-6 ani de când nu-mi văzusem familia. Noi vorbeam, n-am întrerupt legătura, doar că nu mergeam acasă. El a fost mereu înțelept și înțelegător.

Întotdeauna spunea, când ziceam „hai să mergem acasă”: „Diana, părinții tăi sunt în vârstă. Li se poate declanșa ceva legat de sănătate din cauza venirii mele acolo. Eu nu vreau, vreodată, în viața asta, să ai această povară pe conștiință. Lasă-i, vor veni ei, vei vedea că lucrurile se vor liniști. Nu forța lucrurile. Lasă-i.””, povestește Diana Matei, în emisiunea „În Oglindă”, moderată de Mihai Ghiță.

Citește și: Diana Matei, confesiuni despre relația cu Marian Cleante. Artista și-a deschis sufletul

 

Youtube video image

Despre rasism

Mihai Ghiță a întrebat-o la un moment dat pe Diana dacă s-a confruntat cu prejudecăți din cauza soțului ei rom, însă Cleante era iubit de toată lumea peste tot unde mergea. După cum chiar Diana povestește, povestea lor de dragoste nu a avut granițe, fiind apreciați și urmăriți de crema societății.

Diana își aduce aminte cum Marian o ținea de mână peste tot, iar în tot acest timp nimeni nu a îndrăznit să îi judece pentru relația lor, în afară de părinții Dianei.

„Cred că trăim într-o lume marcată de rasism. De aceea, el mi-a dat o putere nebănuită. Cumva, în mod miraculos, m-a făcut să simt că nu e nicio problemă.

De fiecare dată când simțeam că ne confruntăm cu o astfel de situație, deși nu pot spune că m-am simțit vreodată atacată, el m-a liniștit. Oamenii, pentru că noi cântam – așa ne-am și cunoscut – îl iubeau teribil pe Marian Cleante. Uneori îl iubeau pe el mai mult decât pe mine.

El era un maestru al viorii, un adevărat Paganini, iubit de toată lumea. Cântam la restaurante în București, unde veneau ziariști, politicieni, oameni care mergeau la Ateneu, la concert, purtând fracuri sau papioane, doar ca să îl asculte pe Cleante cum cânta muzică lăutărească.

Eu nu m-am simțit atacată, în afară de presiunea pe care o simțeam din partea părinților mei. El a făcut ca totul să pară mult mai ușor.

Eram fascinată de acest Paganini al meu. Acest om, iubit de toată lumea, care se făcea plăcut oriunde mergea pe acest pământ, mă ținea de mână și mă ducea peste tot. Eram prințesa lui; îmi spunea „zâna mea”, așa sunt trecută și în telefonul lui”, povestește Diana.

Citește și: Diana Matei și Marian Cleante, o iubire interzisă: „Nimeni nu voia să ne vadă împreună”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel