Diana Pârvu, despre experiența din maternitate: „Am trecut prin niște lucruri pe care nu le doresc nimănui!”

Data actualizării: | Data publicării:
Captură ecran YouTube @CelebrusiParintePodcast
Descriere foto: Captură ecran YouTube @CelebrusiParintePodcast

Diana Pârvu a fost invitată la podcastul Celebru și Părinte. Aceasta a vorbit cu Marius Gheorghiu despre suferințele îndurate în maternitate!

Diana Pârvu a avut o sarcină cu probleme, ceea ce a făcut-o să treacă prin multe provocări. A dus sarcina la capăt cu bine, dar a întâmpinat alte dificultăți cu medicul neonatolog, care i-a comparat nașterea cu un joc de fotbal. Ginecologul i-a transmis neonatologului să-i spună lăuzei că bebelușul este bine, însă răspunsul a fost că nu poate afirma acest lucru. Abia a doua zi a văzut copilul. Experiența spitalului a fost un rollercoaster pentru Diana Pârvu.

„Am trecut prin niște lucruri pe care nu le doresc nimănui!”

„În 2024, nu poți să te simți ca în vremurile de mult apuse. Este inuman așa ceva. Cred că ar trebui... stai un pic. Cred că relația medic-pacient este... Ar trebui pus mai mult accent pe relația medic-pacient. Și mămicilor, viitoare mămici, înainte să nașteți, cereți să cunoașteți neonatologul care vă va prelua copilul, pentru că neonatologul este cel care răspunde de copil mai departe, în primă instanță. Am fost acolo, am trecut prin niște lucruri pe care nu le doresc nimănui. Mă întreabă toată lumea „Mai vrei un copil?” Păi, eu, când îmi amintesc prin ce-am trecut... Am dus o sarcină cu probleme la bun sfârșit și am crezut: Băi, am născut copilul, am văzut-o că respiră, a țipat în sală. Și să trec prin asta, e ceva... lasă niște urme adânci.”

Mihai Dedu, o carieră de 31 de ani în presă: „Televiziunea e o patimă demolatoare”

„Am o fetiță care este super puternică și sănătoasă!”

„Știi cum te simți? Simți că te întorci în timp. Și poveștile pe care ni le spun mamele sau bunicile... Adică eu mă simțeam ca într-un film din 1900 toamna. Nu-mi venea să cred că trăiesc așa ceva. Și nu realizam nici ce se întâmplă cu copilul. Ca apoi să văd că am un copil perfect normal. Copilul meu nu a fost internat o dată până la trei ani și jumătate. Am o fetiță pe care o iubesc din tot sufletul și care este super puternică, sănătoasă. Nu am avut alte probleme decât cele pe care le au toți părinții: o răceală, o febră.”

Care este rolul mamei în societatea actuală? „În primul rând, mamele sunt eroine. Mamele sunt înzestrate de la Dumnezeu cu această putere magică de a crea viață. Ar trebui să fie respectate mamele, de la spital până acasă și peste tot. Ar trebui să nu se pună atâta presiune pe mame în legătură cu felul în care își cresc copiii. Pare că toată lumea știe mai bine decât mama cum să-și crească copilul. Aceasta este percepția generală. Mamele ar trebui să se susțină mai mult între ele, iar societatea ar trebui să nu mai pună atâta presiune pe ele în privința alăptatului sau a modului în care nasc. Fiecare trebuie să aibă libertatea de a alege. Dacă naști natural sau prin cezariană, ești la fel de bună. Dacă alăptezi sau nu, ești la fel de bună. Felul în care alegi să îți crești copilul este la fel de bun. Fiecare copil este unic. Mamele ar trebui respectate în societate.”, a spus creatoarea de conținut.

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel