Dieta "anti-îmbătrânire": Șase alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic pentru o sănătate de fier

Data publicării:
foto Freepik
Descriere foto: foto Freepik

Iată care sunt cele șase alimente pe care ar trebui să le consumi pentru a avea o piele sănătoasă, pentru a îmbunătăți longevitatea și pentru a stimula funcția cognitivă

Pentru cei care speră să încetinească procesul de îmbătrânire, soluția poate fi mai simplă decât credeți. 

Asta pentru că există șase alimente care ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră și care vă vor permite să mâncați pentru a avea o strălucire tinerească, precum și pentru a îmbunătăți longevitatea și funcția cognitivă.

Experții sunt de acord pe scară largă că legumele, uleiurile sănătoase, leguminoasele, nucile, alimentele fermentate și fructele conțin toate componentele potrivite pentru a oferi nutrienții adecvați.


Iar simpla adăugare a acestor ingrediente în mesele dumneavoastră poate da timpul înapoi datorită antioxidanților, clorofilei și acizilor grași omega-3, potrivit Dailymail.

 


Legume


Legumele de culoare verde închis sunt pline  de vitamina A și C, minerale, fibre, nitrați și bioactivi, care ajută la un declin cognitiv mai lent și previn deteriorarea celulelor. 

Legumele cu frunze verzi au fitochimicale precum clorofila, care protejează împotriva radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea - și cu cât este mai închisă leguma verde, cu atât mai multă clorofilă conține. 

De asemenea, acestea au antioxidanți numiți luteină care asigură hidratare și elasticitate pentru a proteja de daunele provocate de soare. 

Vitamina lor A ajută la întărirea țesutului protector al pielii, în timp ce vitamina C ajută la asigurarea colagenului.

Exemple de legume verde închis includ varza kale, bok choy și chard.


Broccoli este plin de vitaminele C, K și antioxidanți, iar leguma ajută la producția de colagen, care ajută la obținerea unei pieli puternice și elastice. 

Spanacul este plin de vitaminele A, C, E și K, precum și de antioxidanți. Vitamina A îți oferă un păr puternic pentru un aspect tineresc, iar vitamina K reduce inflamațiile din celule. 


Ceaiul verde este obținut din planta verde Camellia sinensis și reduce îmbătrânirea creierului, deoarece protejează pielea de daunele provocate de soare. 

Culoarea portocalie vibrantă a cartofului dulce provine de la antioxidantul beta-caroten, care este transformat în vitamina A și ajută la întinerirea elasticității pielii și la reînnoirea celulelor pielii. 

De asemenea, este plin de vitamina C și E care protejează pielea de radicalii liberi. 

Ardeii grași roșii au un volum mare de antioxidanți și vitamina C care ajută la producția de colagen. 

Proprietățile sale antiinflamatorii ajută, de asemenea, la prevenirea deteriorării pielii de către soare, poluare și mediul înconjurător. 

 


Uleiuri sănătoase

Uleiurile pe bază de plante conțin acizi grași, grăsimi mononesaturate și antioxidanți.   

Uleiul de nucă de cocos previne apariția petelor de vârstă, iar uleiul de măsline extravirgin conține în mod specific squalene care stimulează hidratarea pielii. 

Uleiul de măsline ajută pielea să rămână hidratată, îmbunătățind în același timp elasticitatea, ceea ce previne liniile fine și ridurile. 

Este bogat în antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi care ajută la îmbătrânirea prematură. 

Atât uleiul de măsline, cât și cel de avocado ajută la reducerea bolii Alzheimer și a demenței.

Consumul de avocado în sine ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii pentru un aspect strălucitor datorită vitaminei A pe care o conține. 

Fructul are un conținut de carotenoide care blochează toxinele și daunele provocate de soare, protejând în același timp pielea împotriva cancerului de piele, potrivit Healthline. 

Pasionații de îngrijirea pielii pot, de asemenea, să prevină ridurile și să reducă roșeața creând o mască hidratantă din acesta. 

 

Leguminoase 

Leguminoasele conțin fibre, proteine, minerale, carbohidrați complecși, vitamina B și ajută la susținerea funcției cognitive. 

Fasolea neagră este plină de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor. 

Fasolea, în general, conține, de asemenea, antociani și izoflavone care combat îmbătrânirea prematură cauzată de razele ultraviolete și de inflamații. 

Printre exemplele de leguminoase se numără și lintea și năutul care promovează producția de colagen care oferă o piele sănătoasă și strălucitoare. 

Saponinele și fitosterolii din leguminoase ajută, de asemenea, la prevenirea ridurilor.

 

Nuci și semințe


Nucile furnizează proteine, antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi nesaturate. 

Migdalele au vitamina E care protejează pielea de razele UV, repară țesuturile și o ajută să rămână hidratată, prevenind în același timp ridurile. 

Nucile au acizi grași omega-3 care întăresc membranele celulelor pielii și protejează împotriva daunelor provocate de soare. Acestea conțin polifenoli care oferă antioxidanți de înaltă calitate.

Nucile de Brazilia nu au doar acizi grași omega-3, ci și seleniu, care crește elasticitatea pielii. 

Glutationul din ele ajută la regenerarea pielii și la prevenirea ridurilor. 

Nucile, în general, ajută la scăderea declinului cognitiv și a pierderii țesutului muscular ca o consecință a îmbătrânirii. 

Semințele de rodie au fost folosite de secole ca formă de medicină naturală. Acestea sunt pline de vitamina C și antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și la prevenirea daunelor provocate de radicalii liberi.

Punicalaginele din fructe ajută la conservarea colagenului din piele.

 


Alimente fermentate  


Alimentele fermentate sunt create prin creștere microbiană controlată. 

Acestea au capacități anti-îmbătrânire, antihipertensive, antiinflamatorii, antidiabetice, anticancerigene și antialergenice.  

Printre exemple se numără laptele și iaurtul de cultură, vinul, miso, pâinea din aluat acidulat, kimchi, varza murată și kombucha.  

Supa Miso este bogată în antioxidanți care previne semnele de îmbătrânire.  

Kombucha conține AHA care are aminoacizi care hidratează pielea. Vitaminele sale B, C și D stimulează fermitatea pielii, în timp ce probioticele sale restabilesc elasticitatea pielii.

 

Fructe


Papaya este un superaliment care este plin de antioxidanți și vitaminele A, C, K și E. 

Pe lângă antioxidanții săi care luptă împotriva radicalilor liberi, fructul conține o enzimă numită papaina care are agenți antiinflamatori care ajută la anti-îmbătrânire. 

Consumul fructului ajută, de asemenea, corpul tău la eliminarea celulelor moarte ale pielii. 

Afinele sunt pline de vitaminele A și C. De asemenea, acestea au un antioxidant specific numit antocianină, care protejează pielea de daunele provocate de soare, stres și poluare, controlând răspunsul inflamator al organismului, ceea ce previne pierderea colagenului. 

De asemenea, fructul ajută la diminuarea pierderii vederii și a cogniției din cauza îmbătrânirii.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel