Cori Grămescu, Life Coach și nutriționist, vine cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să îți menții motivația în procesul de slăbire.
„️1 Cercetările au descoperit în repetate rânduri că persoanele cărora nu le place corpul lor sunt mai puțin susceptibile de a pierde în greutate, deoarece cel mai probabil se vor angaja într-un comportament de auto-sabotare. Îmbunătățirea opinei asupra imaginii corpului vă poate ajuta să pierdeți mai mult în greutate și să vă mențineți pierderea în greutate. Mai mult, persoanele care au o imagine corporală mai bună sunt mai predispuse să aleagă o dietă pe care o pot susține și să încerce noi activități care îi vor ajuta să-și atingă obiectivele, deoarece se simt instinctiv când pun prea multă presiune asupra lor.
2️ Evitarea cumpărării de sucuri, dulciuri, ciocolată, chipsuri, biscuiți, snackuri, alcool și produse de patiserie este un bun început. Dacă nu le aveți prin casă, există mai puține șanse să vă auto-sabotați procesul.
Scapă de sentimentul de vinovăție
3️ Este, de asemenea, normal să ai zile aleatorii în care te simți nemotivat sau când te întrebi ce rost au toate astea. Nimeni nu este 100% motivat tot timpul și nici nu trebuie să fim o balon de entuziasm și pozitivitate.
4️ În timp ce obiectivul dvs. pe termen lung poate fi să pierdeți 20 sau 40 sau mai multe kilograme, aveți nevoie de obiective mici pentru a vă menține motivația. Alegeți obiective săptămânale, cum ar fi pierderea cu 1% din greutatea corpului, consumul de mai multe legume sau exercițiile fizice și somnul, apoi felicitați-vă pe măsură ce le atingeți.
5️ Auto-monitorizarea este crucială pentru motivația și succesul pierderii în greutate. Cercetările au descoperit că persoanele care își urmăresc consumul de alimente au mai multe șanse să piardă în greutate și să își mențină pierderea în greutate. Cu toate acestea, pentru a ține corect un jurnal alimentar, trebuie să urmăriți tot ceea ce mâncați, inclusiv mesele, gustările etc. Cel mai simplu mod de a „contabiliza” fiecare masă este de a face fotografii cu tot ceea ce mănânci. De asemenea, vă puteți înregistra emoțiile în jurnalul dvs. alimentar. Acest lucru vă poate ajuta să identificați anumite declanșatoare ale supraalimentării și vă poate ajuta să gășiți modalități mai sănătoase de a face față.
Nu renunța la micile plăceri
6️ În loc să vă excludeți cu totul alimentele preferate, fiți un cumpărător cumpătat. Cumpărați o prăjitură proaspătă de panificație în loc de o cutie sau o porție mică de bomboane din coșurile în vrac în loc de o pungă întreagă. Vă puteți bucura în continuare de mâncărurile preferate - cheia este moderația, o masă sau două în fiecare săptămână sunt mai mult decât suficiente pentru a vă menține mulțumiți și aliniați la dieta de slăbit. Întotdeauna vor fi sărbători, zile de naștere sau petreceri la care să participați. Și vor exista întotdeauna factori de stres la locul de muncă sau cu familia”, a transmis Cori Grămescu pe rețelele de socializare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News