Dieta cu ciocolată. Ce beneficii ar putea aduce în organism

Data publicării:
Dieta cu ciocolată. Foto Unsplash. Autor Tamas Pap
Descriere foto: Dieta cu ciocolată. Foto Unsplash. Autor Tamas Pap

Un nou studiu arată că ciocolata cu lapte, consumată la micul dejun, ar putea aduce o serie de beneficii în organism. 

A mânca ciocolată cu lapte în fiecare zi poate suna ca o rețetă pentru creșterea în greutate, dar un nou studiu realizat pe femei aflate la postmenopauză a descoperit că mâncatul unei cantități concentrate de ciocolată dimineața poate ajuta organismul să ardă grăsimile și să scadă nivelul de zahăr din sânge.


Pentru a afla efectele consumului de ciocolată cu lapte în diferite momente ale zilei, cercetătorii de la Brigham au colaborat cu cercetători de la Universitatea din Murcia, Spania. Împreună, aceștia au realizat un studiu randomizat, controlat,  pe 19 femei aflate la postmenopauză care au consumat fie 100 g de ciocolată dimineața (la o oră după ora de trezire), fie seara (cu o oră înainte de culcare). Ei au comparat creșterea în greutate și multe alte măsuri cu lipsa consumului de ciocolată.

 

Ce au descoperit cercetătorii:

Consumul de ciocolată dimineața sau seara nu a dus la creșterea în greutate;

Consumul de ciocolată dimineața sau seara poate influența foamea și pofta de mâncare, compoziția microbiotei, somnul și multe altele;

Un consum ridicat de ciocolată în timpul de dimineață ar putea ajuta la arderea grăsimilor și la reducerea nivelului de glucoză din sânge.

 


Ciocolata consumată seara/noaptea a modificat metabolismul de odihnă și de exerciții fizice din dimineața următoare.

"Constatările noastre evidențiază faptul că nu doar "ce", ci și "când" mâncăm poate avea un impact asupra mecanismelor fiziologice implicate în reglarea greutății corporale", a declarat Scheer, autorul studiului. 


"Voluntarii noștri nu au luat în greutate în ciuda creșterii aportului caloric. Rezultatele noastre arată că ciocolata a redus consumul de energie ad libitum, în concordanță cu reducerea observată a foamei, a apetitului și a dorinței de dulciuri, demonstrată în studiile anterioare", a spus Garaulet, autor al studiului. 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel