Dieta cu pepene și papaya este o formulă de detoxifiere care durează cinci zile.
Dieta cu pepene și papaya a fost inventată de Harbhajan Singh Khalsa, un practicant de yoga de tip Yogi Bhajan. Există diferite versiuni ale acestei dietei pe internet. Acestă variantă, intitulată „Sweet Infinity Melon Cleanse”, este publicată de RA MA Institute for Applied Yogic Science and Technology.
Dieta cu pepene durează cinci zile. Ți se permite să mănânci numai papaya, pepene roșu și pepene galben. Dieta pretinde că vă detoxifică și vă vindecă organele. Ai voie să presari sare și piper pe fructe. Iată ce ar trebui să mănânci în fiecare zi:
Ziua 1: Pepene galben
Ziua 2: Pepene roșu
Ziua 3: Papaya până la prânz, urmată de apă cu miere până la 14:00, apoi apă până la 15:30, apă cu miere din nou până la 17:00 și apoi papaya până la culcare.
Ziua 4: Pepene roșu
Ziua 5: Pepene galben
De asemenea, dieta vine și cu o serie de reguli care trebuie respectate înainte de începerea propriu zisă a regimului. De exemplu, are o perioadă de pre-curățare de trei până la șapte zile, în care ar trebui să mănânci ușor și să eviți carnea, lactatele, alimentele de tip fast-food, cofeină și alimente și băuturi cu zahăr.
Dieta recomandă, de asemenea, masarea corpului cu ulei de migdale în timpul detoxifierii, pe lângă efectuarea de exerciții de yoga ușoare, întinderi și exerciții de respirație.
Ce spun medicii
Toate cele trei fructe din dietă au o mulțime de nutrienți și oferă mai multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, pepenele galben este o sursă bună de vitamina A, conform USDA. Un mic studiu publicat în revista Nutrients în august 2016 notează că pepenele roșu este o sursă bună de licopen și antioxidanți; studiul a constatat că pepenele roșu ar putea contribui la îmbunătățirea performanței la antrenamentele fizice și la reducerea inflamației. Papaya este o sursă surprinzător de bogată de calciu.
Unul dintre ingredientele cheie care lipsesc din această dietă este proteina; papaya, pepenele rășu și cel galben, cele trei ingrediente cheie ale dietei, nu sunt surse bogate de proteine. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, organismul are nevoie zilnic de o cantitate semnificativă de proteine pentru o serie de funcții, inclusiv creșterea și repararea celulelor.
Considerații
Dietele restrictive pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră, potrivit unui studiu din noiembrie 2014 publicat în Indian Journal of Medical Research. Autorii studiului recomandă ca oamenii să opteze pentru o combinație între o dietă echilibrată, hrănitoare și sănătoasă și o activitate fizică regulată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News