Dieta disociată. Cât și cum se ține, de fapt

Data publicării:
Sursa: Pexels
Descriere foto: Sursa: Pexels

Dieta disociată. Cum o ții, cât timp și cum arată un meniu sănătos dacă vrei să o ții. 

"Dieta disociată a pornit de la ideea că dacă mănânci în fiecare zi un altfel de aliment, poți să mănânci nelimitat din acel aliment într-o zi, mai multe alimente în zile diferite și, iată, așa poți să slăbești foarte repede și foarte eficient. 

Problema acestei diete disociate este că poate să fie cu probleme pe termen lung, atâta timp cât cineva, de exemplu, are o gastrită și ajunge la ziua cu fructe, atunci când s-ar putea să nu-i fie foarte bine. Cei care au colon iritabil și ajung la ziua doar cu legume verzi, ar putea să sufere din cauza asta. În ziua doar de carne am putea să avem iar probleme cu stomacul", a transmis dr. Laura Ene.

CITEŞTE MAI MULTE PE DC MEDICAL 

Cea mai bună băutură dimineaţa 

 

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a recomandat băutura perfectă pentru dimineaţă. Şi nu, nu este vorba despre cafea. 

”Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism):

Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea, citat de Antena3.ro. 

Ora după care să NU bem cafea 

 

”Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului.

Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, a mai explicat prof. dr. Vlad Ciurea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel