Dieta Dukan este una dintre cele mai populare metode de slăbire pentru multe persoane. Fiind o dietă de termen lung, nu mulți ajung să o ducă la capăt.
Dr. Damian spune că există 4 faze în dieta Dukan. Doar primel două sunt de slăbire, care pot ajunge la câteva luni, pe când ultimele 2 sunt despre menținere.
Tot acesta spune că e o dietă care face cu ochiul multora datorită flexibilității de care dă dovadă.
„Rezultă patru faze, două de slăbire și două de menținere, a căror durată este influențată de numărul de kilograme pe care vrei să le pierzi.
Faza de atac
Umple farfuria cu alimente bogate în proteine și atât: carne de vită, pui, pește, fructe de mare, șuncă slabă și alte produse din soia, lactate fără grăsimi. Consumă minim 1,5 litri de apă pe zi. În această fază trebuie să reziști între 2 și 7 zile.
Faza de croazieră
Deja meniul se diversifică, dar nu prea mult. Poți alterna o zi cu proteine cu una în care consumi proteine și legume neamidonoase: varză, conopidă, salată, roșii, fasole verde, vinete, ciuperci, dovlecei. Faza a doua durează până la 12 luni, în funcție de câte kilograme vrei să slăbești.
Faza de consolidare
Pe lângă alimentele din primele două faze, poți mânca și o porție de fructe pe zi, brânzeturi, carne mai grasă, una sau două porții de amidonoase pe săptămână: paste, orez, cereale, leguminoase. Trebuie să ai doar o zi cu proteine pure, ca în Faza de atac.
Faza de stabilizare
Această perioadă se referă la menținerea rezultatelor obținute în fazele precedente. În principiu, trebuie să mănânci alimentele din faza de consolidare la majoritatea meselor și să ai o zi de proteină pură în fiecare săptămână, alături de 3 linguri de tărâțe de ovăz. Sunt încurajate plimbările zilnice și mersul pe jos”, spune Dr. Damian.
Mai departe, Dr. Damian prezintă care sunt cele cele mai mari avantaje ale dietei Dukan.
„Iubitorii de carne se vor simți încurajați de lista de alimente, având în vedere că proteinele sunt la putere. Limitând atât de mult alimentele care sunt consumate, este foarte probabil ca cei care vor urma regulile dietei să slăbească rapid datorită deficitului caloric mare care a fost creat.
Până la urmă, câtă carne slabă poți mânca într-o zi? Faptul că au o listă de alimente din care să aleagă poate fi și el un avantaj. Sațietatea dată de consumul de proteine este un avantaj, având în vedere că nu trebuie să limitezi cantitatea de calorii.
Propune un plan alimentar pe termen lung, care este mai flexibil. Ca să te hrănești corect, este de preferat să te autoeduci”, încheie Dr. Damian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News