Cătălin Scărlătescu a pierdut 50 de kilograme cu ajutorul unei diete sănătoase. Celebrul Chef a dezvăluit care este alimentul la care nu a putut renunța niciodată, chiar dacă îngrașă.
În urmă cu câțiva ani, Cătălin Scărlătescu uimea pe toată lumea cu noua sa siluet: minus 50 de kilograme. Rezultatul a fost uimitor, iar sacrificiul uriaș. Celebrul bucătar a urmat in regim restrictiv, din care a eliminat unele alimente.
Acum, Scărlătescu își permite să mai deguste și din preparatele „interzise” la dietă, însă spune că încearcă să nu exagereze. De exemplu, adoră să aibă un mic dejun consistent, însă încearcă să se rezume la a consuma alimentele grase cam o dată pe săptămână.
„Vă spun doar cum arată micul dejun ideal pentru mine. Ouă ochiuri, brânză cu mucegai, bacon și castraveți murați, cu pâine prăjită. Nu întotdeauna, o dată sau de două ori pe săptămână. În rest, e cu pas, fără.”, a declarat Scărlătescu pentru VIVA.
Femeia alergică la soare. Ce pațește dacă iese din casă ziua
Cu toții avem o slăbiciune pentru un aliment anume, de la care nu ne putem lua gândul nici măcar atunci când urmăm o dietă. În cazul lui Cătălin Scărlătescu, cartofii prăjiți nu lipsesc niciodată din meniu. Este singura gustare de la care bucătarul nu se poate abține, astfel că a inclus-o și în dieta de slăbit.
Vedeta spune că și-a construit propria dietă, care se bazează, în mare, pe reducerea porțiilor de mâncare.
„Dieta mea este următoarea: mănânc orice, dar puţin, e vorba de cantitate. Cartofi prăjiţi am mâncat toată viaţa şi o să continui să mănânc, dar aşa, jumătate de porţie, câţiva acolo.”, a mai declarat el pentru sursa citată.
Chef Cătălin Scărlătescu a slăbit peste 50 de kilograme, dintre care, primele 30 le-a pierdut prin eliminarea unui singur aliment din dietă.
Bucătarul a slăbit 30 de kilograme eliminând pâinea din dietă.
„Am slăbit pentru că nu am mâncat pâine. Preferăm un sendviş cu mezeluri, am uitat să mai gătim. Eu am slăbit şi vă recomand să vă uitaţi bine pe ce daţi banii. Nu vă zgârciţi cu stomacul vostru! Investiţia cea mai mare este ce băgaţi în voi”, declara celebrul bucătar în urmă cu doi ani, potrivit Click.
Apoi, celebrul bucătar a trecut la o dietă strictă, care l-a ajutat să mai piardă încă 20 de kilograme.
„Am mâncat doar salate proaspete, spanac, ștevie, castraveți, roșii, mere, grapefruit, prune, nuci și migdale neprăjite și nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însa nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) și un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete”, povestea el pentru Click.
Vedeta mărturisește că această dietă drastică nu este recomandată oricui, așa că îndeamnă oamenii care vor să slăbească să se adreseze medicului înaintea oricărui regim.
„Este, însă, o dieta severă, eu nu recomand nimănui să țină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesități, așa că nu e bine să ținem diete „de capul nostru’. Păi, după cum v-am povestit mai devreme, meniul meu a fost bazat exclusiv pe legume și fructe proaspete, așa că nu prea e loc de rețete. Puneți pe grătar vinete, rosii și ardei iute, de exemplu, iar lângă o salată verde’, a mai precizat Cătălin Scărlătescu.
Cât de des ar trebui să speli prosoapele. Ce boli riști dacă le folosești murdare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News