Dieta nordică reprezintă una dintre cele mai sănătoase metode de slăbit. De asemenea, există și alte beneficii pentru sănătate.
Un studiu din 2018 a constatat că urmarea dietei nordice reduce riscul de infarct la adulți și, de asemenea, scade riscul de accident vascular cerebral la bărbați. Și în 2013, cercetările de la Universitatea Lund au descoperit că urmarea unei diete nordice poate ajuta la scăderea colesterolului.
Între timp, diferite studii au subliniat eficacitatea dietei nordice atunci când vine vorba de slăbit.
Alimentele cheie sunt fructele de pădure de sezon, legumele rădăcinoase și peștele gras - un aliment bogat în omega-3 - plus carbohidrații cu conținut ridicat de fibre, cu eliberare mai lentă, precum cerealele integrale, leguminoasele, cartofii dulci, ovăzul, secara și orzul.
Produsele lactate fermentate precum Skyr (similar cu iaurtul grecesc cu 0% grăsime) și chefirul sunt o parte esențială a dietei, pentru o digestie sănătoasă.
Dieta nordică promitea pierderea până la 1,5 kg pe săptămână, ceea ce înseamnă aproape 6 kg într-o lună.
Umpleți jumătate din farfurie cu legume, cum ar fi morcovi, ceapă, varză, usturoi, roșii, mazăre, spanac și broccoli. Restul ar trebui să fie carbohidrați cu eliberare lentă, cu conținut ridicat de fibre, de exemplu, pâine de secară, paste integrale din grâu, ovăz și orz, plus niște proteine de bună calitate precum pește, ouă sau carne slabă.
Peștele ar trebui să apară în 2-3 mese pe săptămână.
Folosiți ulei de gătit din rapiță - este sănătos pentru inimă ca uleiul de măsline.
Fructele de padure sunt la discrieție (reprezintă un desert grozav cu calorii scăzute).
Consumați zilnic o porție sau două de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi - sau o bucată mică de brânză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News