Ditta Depner: De ce majoritatea femeilor medic nasc prin cezariană. Imaginile terifiante din sălile de naștere

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Ditta Depner, terapeut holistic de traume pre si post-natale, a dezvăluit ororile prin care gravidele trec atunci când nasc pe cale naturală și de ce femeile medic aleg să dea naștere copilului prin cazariană.

Cezar Amititeloaie este cunoscut datorită videoclipurilor sale educative în ceea ce privește sănătatea și prevenția. Medicul are o soție foarte frumoasă cu care s-a căsătorit în urmă cu aproape 3 ani pe insula Thasos din Grecia. În urmă cu un an, din rodul iubirii lui s-a născut un băiețel. Manuela Alexuc a ales însă să nască prin cezariană.

„Mi se părea înfiorător ce stres e într-o astfel de secție și de ce doamnele cu potențial financiar apelează la cezariană”

Medicul Cezar Amititeloaie a mărturisit că experiența lui în timpul rezidențiatului în secția de obstetrică l-a făcut să înțeleagă de ce multe femei cu posibilități financiare preferă să nască prin cezariană. Soția sa a ales această metodă tocmai pentru a evita stresul și disconfortul asociate nașterii naturale.

„Când am intrat acolo, în primele zile de rezident, pe secția de obstetrică, pe mine m-a scârbit tot. Nu am putut, nu am fost făcut pentru asta. Atunci nu avem cunoștințe că se poate și altfel. Mi se părea înfiorător ce stres e într-o astfel de secție și de ce doamnele cu potențial financiar apelează la cezariană.

Se ajunsese ca 50% să apeleze la cezariană. Soția mea nu a vrut să nască natural. A zis că vrea să se ducă să facă cezariană. A zis că doarme, se trezește, ia copilul, vine acasă și rezolvă problema. Eu trebuia să-i dau dreptate, că la ce văzusem...”, a spus medicul Cezar Amititeloaie.

Youtube video image

„Majoritatea femeilor medic nasc prin cezariană, tocmai din cauza ororilor pe care le văd în timpul rezidențiatelor în sălile de naștere”

Ditta Depner, terapeut holistic de traume pre și post-natale, Ditta Depner, a adus în atenție ororile prin care trec gravidele atunci când nasc pe cale naturală și motivele pentru care femeile medic aleg să nască prin cezariană. Ditta Depner a descris experiențele traumatizante din sălile de naștere, afirmând că violența obstetrică este un fenomen prezent în acest domeniu medical. Ea a evidențiat că majoritatea femeilor medic optează pentru cezariană din cauza acestor traume și a umilințelor la care sunt supuse femeile în timpul nașterii naturale.

„Majoritatea femeilor medic nasc prin cezariană, tocmai din cauza ororilor pe care le văd în timpul rezidențiatelor în sălile de naștere. Termenul de violență obstetrică există doar în acest domeniu. Nu există domeniu medical mai violent cu pacienții decât obstetrica. Nu există umilire și jignire mai mare decât la o femeie care naște. E incredibil. Asta se întâmplă în cele mai multe cazuri. Se practică. Încă li se spune femeilor «Ți-a plăcut, dragă. Ia mai taci din gură». Cu cât se duc singure, neînsoțite, cu atât lucrurile acestea se întâmplă la ordinea zilei. Nu contează că este un spital privat sau de stat. În cele private nu-și permit chiar atât de jignitor, dar au atitudinea foarte urâtă față de femeie”, a spus Ditta Depner, terapeut holistic de traume pre si post-natale.

„Nașterea în această poziție, cu picioarele în sus, nu este naturală la specia noastră. Nu e naturală la nicio specie de mamifere. Nașterea în apă este gravitațională. Este cea mai firească poziție. Dar de unde a venit asta cu picioarele în sus?”, a întrebat medicul Cezar Amititeloaie.

Ditta Depner a precizat că poziția nașterii cu picioarele în sus vine din perioada anilor 1600, de la Ludovic al XIV-lea, care avea un interes pentru observarea nașterilor.

„De la Ludovic al XIV-lea, care avea un fetish. Îi plăcea să se uite cum nasc toate amantele lui. El a avut peste 28 de copii legitimi și mulți nelegitimi și avea și el o problemă. Îi plăcea foarte mult să se uite cum se chinuie femeia și le-a ordonat subordonaților lui să îi facă o masă, ca el să nu mai stea aplecat. Astfel au găsit masa litotomică, poziția litotomică și de atunci femeia naște pe spate în acea poziție”, a spus Ditta Depner, terapeut holistic de traume pre si post-natale”, a precizat Ditta Depner, terapeut holistic de traume pre si post-natale.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel