Doctor Mihail a dezvăluit care este cea mai importantă regulă în alimentație

Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Doctor Mihail a explicat, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, care este cea mai importantă regulă în alimentație și de ce ar trebui să o respectăm.

Consumul de fructe și legume este esențial pentru menținerea unei sănătăți optime din mai multe motive. Fructele și legumele sunt surse excelente de vitamine (cum ar fi vitamina C, vitamina A, și vitaminele B), minerale (cum ar fi potasiul și magneziul) și fibre, toate fiind esențiale pentru sănătatea generală. Fructele și legumele conțin antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, reducând riscul de boli cronice și întârziind procesul de îmbătrânire. Multe fructe și legume au un conținut ridicat de apă, contribuind la hidratarea organismului și susținând funcțiile vitale ale acestuia.

Organizațiile de sănătate recomandă consumul unei varietăți de fructe și legume pentru a asigura o acoperire completă a nutrienților necesari. Este recomandat să consumăm 5-9 porții de fructe și legume pe zi, ceea ce se traduce în aproximativ 35-63 porții pe săptămână. Este ideal să includem 15-20 tipuri diferite de fructe și legume în dieta ta săptămânală. Aceasta ajută să acoperim o gamă largă de nutrienți și să beneficiem de variatele efecte pozitive asupra sănătății.

Te-ar putea interesa și: Lămâia, o explozie de sănătate pentru organism. Cele trei tipuri de boli pe care te ajută să la combați

„30 de fructe și legume diferite combinate pe săptămână”

Într-un videoclip postat pe pagina sa de Tiktok, Doctor Mihail a dezvăluit care este cea mai importantă regulă în alimentație. Acesta a spus că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră este să consumăm 30 de fructe și legume diferite pe săptămână. Deși toată lumea știe că fructele și legumele sunt bogate în vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului nostru, ele conțin și alte elemente despre care nu se cunosc încă foarte multe detalii, dar este cert că acestea lucrează împreună pentru a ne ajuta să ne menținem cât mai sănătoși. 

„Când vorbim de alimentație, regula numărul unu și singura pe care ar trebui să o respectăm este să mâncăm 30 de fructe și legume diferite combinate pe săptămână. Adică la fiecare șapte zile, în stomacul nostru să fi intrat 30 de tipuri diferite de fructe și legume. Pare mult, dar dacă mergi la un supermarket, o să vezi că găsești lejer 30 pe care le poți combina și să îți faci mâncare astfel încât să ai toate aceste elemente. Fiecare legumă, pe lângă acele cinci-șase vitamine pe care noi le vedem ca fiind esențiale, are foarte mici elemente pe care noi încă nu le cunoaștem și care nu au încă o denumire, a căror scop sau efect nu este încă știut, dar este o abundență de elemente care lucrează sinergic. Dacă tu ai mâncat o bucățică de usturoi care are 4000 de elemente și o bucată de broccoli care are alte 4000 de elemente, tu aduci zeci de mii de elemente diferite în corpul tău care lucrează sinergic și care fac ceea ce trebuie să facă”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok. 

@doctor.mihail

Dacă știi asta o să faci alegeri alimentare mai sănătoase ☝????????????‍⚕️????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel