Doctor Mihail: De ce nu reușim să slăbim. Acesta a tras un semnal de alarmă

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/ Ron Lach
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/ Ron Lach

Doctor Mihail a vorbit, pe canalul său de Youtube, despre procesul de slăbit și cum trebuie să fie acesta, astfel încât să rămânem sănătoși și să nu ne pierdem masa musculară.

O dietă sănătoasă pentru slăbit ar trebui să includă o varietate de alimente nutritive: proteine slabe, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, fructe și legume. Este important să evităm alimentele procesate și bogate în zaharuri adăugate. Un stil de viață sănătos implică o serie de obiceiuri care susțin sănătatea fizică și mentală pe termen lung.

Doctor Mihail a vorbit despre procesul de slăbire, dar și despre câteva mituri despre grăsime. Acesta spune că grăsimea are numeroase funcții benefice pentru organismul nostru, dar, în anumite situații, se pot transforma în funcții dăunătoare. De asemenea, medicul a adăugat faptul că este posibil ca o persoană să mănânce un număr mai mare de calorii și totuși să topească grăsimea.

„Poți să mănânci mai mult și să topești din grăsimea nesănătoasă”

„Astăzi vreau să vorbim despre grăsime. Este esențial pentru oamenii care vor să slăbească. Cei care simplifică atât de mult procesul de slăbire sunt oameni fără cunoștințe medicale. Tot ce ne dorim este să vedem cum acea valoare de pe cântar scade. De multe ori, nu asta ne trebuie. În esență, slăbitul este despre calorii. Dacă mănânci mai puține calorii decât consumi o să slăbești. Dar acest lucru nu este valabil pentru toată lumea. Tu poți să mănânci mai mult și să topești din grăsimea nesănătoasă. Grăsimea are mai multe funcții benefice care, în anumite situații, se transformă în funcții nocive”, a spus Doctor Mihail, pe canalul său de YouTube.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail, despre efectele nebănuite ale consumului de cafea. Nu te așteptai la asta!

„De cele mai multe ori, nu grăsimea este problema”

În plus, Doctor Mihail a vorbit despre cât de important este ce mâncăm. Acesta e dezvăluit faptul că nu trebuie neapărat să renunțăm la cantitatea mâncării, ci să schimbăm calitatea alimentelor pe care le consumăm. De asemenea, medicul a evidențiat cât de important este stilul de viață în procesul de slăbire pentru că, de multe ori, nu grăsimea pe care am acumulat-o de-a lungul timpului este problema, ci factorii care au dus la depozitarea grăsimii. Ba chiar, Doctor Mihail a adăugat faptul că masa musculară este și ea un aspect foarte important și este esențial să nu o pierdem în lupta noastră cu kilogramele.

„O persoană intră pe internet și aude de la antrenori care sunt începători sau de la persoane care nu înțeleg și nu au pregătire medicală „Du-te și fă sport și mănâncă mai puțin”. Este aproape imposibil să facă asta. Poate o să facă asta o săptămână, două săptămâni, după care se vor declanșa tot felul de mecanisme care să o aducă la greutatea ei inițială. Ce poate să facă o persoană care are 100 de kilograme și este încadrată ca fiind obeză? Poate că să slăbească în greutate nu este ceea ce îi trebuie acelei persoane. E foarte important să nu renunțe la cantitatea de mâncare, ci să schimbe calitatea mâncării pe care o consumă. Trebuie să înceapă să facă sport cu grijă, nu să alerge și să își lezeze articulațiile. 

O persoană care suferă de obezitate, o persoană căreia nu îi place cum arată, o persoană care vrea să schimbe ceva, de cele mai multe ori, vrea să scadă cele 5 kilograme de grăsime în plus sau cele 15 kilograme. Ori, grăsimea aia este ultima lor problemă. Odată cu schimbarea stilului de viață, este foarte posibil să scapi de acea grăsime. E posibil să pui la loc. De cele mai multe ori, nu grăsimea este problema, ci ceea ce a dus la depozitarea acelei grăsimi. Sedentarismul și mâncarea procesată. Decât să ai 90 de kilograme cu mai puțină masă musculară, e mai bine să te duci spre 110, dar să fie formate preponderent prin hipertrofierea masei musculare. Nu nivelul de kilograme pe care le ai contează, ci contează unde este dispusă acea grăsime”, a explicat Doctor Mihail.

Te-ar putea interesa și: Pericolul din spatele fumatului. Ce spune Doctor Mihail

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel