Doctor Mihail: De ce răcim când folosim aerul condiționat. Nu te așteptai la asta!

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/Andrea Piacquadio
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Doctor Mihail a explicat de ce răcim din cauza aerului condiționat și cum putem preveni acest lucru.

În perioada verii, folosim din ce în ce mai des, poate chiar zilnic, aerul condiționat și, de cele mai multe ori, se întâmplă să răcim. Deși aerul condiționat în sine nu cauzează răceala, poate contribui indirect la apariția simptomelor asemănătoare răcelii. 

Aerul condiționat poate reduce umiditatea din încăpere, ceea ce poate duce la uscarea mucoaselor din nas și gât. Aceasta poate reduce capacitatea de a bloca și elimina agenții patogeni, crescând riscul de infecții respiratorii. Pentru a reduce riscurile, este important să menții o temperatură moderată, să întreții corespunzător aparatul și să asiguri o umiditate adecvată în încăpere.

Te-ar putea interesa și: Pericolul din spatele fumatului. Ce spune Doctor Mihail

„Nu aerul condiționat te face să răcești”

Doctor Mihail a postat, pe contul său de TikTok, un videoclip în care explică modul în care putem să răcim din cauza aerului condiționat. Astfel, deși majoritatea oamenilor cred că răcesc din cauza aerului condiționat, adevăratul motiv este umiditatea, răcim din cauza aerului uscat dintr-o încăpere. De asemenea, medicul a dezvăluit care este umiditatea ideală dintr-o cameră și cum o putem păstra la acest nivel.

„De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre tine sau când ții toată ziua aerul condiționat pornit, ții geamul închis, iar aerul, pe lângă faptul că îți răcește aerul și temperatura din încăpere, el scoate umiditatea. Astfel, într-o încăpere mică, aerul poate să devină foarte uscat. Aerul foarte uscat o să îți usuce inclusiv căile respiratorii superioare și asta te predispune la tot felul de infecții respiratorii, la virusuri și așa mai departe. Rezolvarea acestui lucru e foarte simplă. Dacă vezi că aerul tău este deshidratat, este uscat, cumpără-ți un umidificator. Esențial este să ai o umiditate între 40 și 60%. Dacă ai o umiditate de 50% în cameră nu ai de ce să răcești mai mult decât ai răci toamna sau primăvara când sunt 20 de grade afară și ții geamul deschis. Deci nu, nu aerul condiționat te face să răcești, ci aerul uscat din cameră, indiferent de temperatura lui”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok. 

Te-ar putea interesa și: Cătălin Croitoru, nutriționist, despre efectele nebănuite ale consumului de carne. La asta nu te așteptai!

@doctor.mihail

Aud asta des: am racit de la aer conditionat; de fapt, racesti de la aer uscat - indiferent cine il provoaca; daca vrei sa nu racesti de la aer conditionat - controleaza-ti umiditatea din casa ????????

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel