Doctor Mihail, despre efectele nebănuite ale consumului de cafea. Nu te așteptai la asta!

Data publicării:
Sursă foto: Pexels/ Igor Haritanovich
Descriere foto: Sursă foto: Pexels/ Igor Haritanovich

Doctor Mihail a explicat cum și când trebuie consumată cafeaua, dar și care este doza recomandată pentru a exclude orice risc.

Doctor Mihail a postat, pe contul său de TikTok, un videoclip în care a vorbit despre consumul de cafea, beneficiile și contraindicațiile acestuia. Medicul a descris felul în care trebuie să arate cafeaua astfel încât să fie bună. De asemenea, acesta a explicat în ce condiții este recomandat să bem cafea, dar și care este cantitatea potrivită. Deși diferă de la persoană la persoană, media este de cinci cafele pe zi, fiind recomandat să le consumăm în prima parte a zilei. În plus, un lucru mai puțin cunoscut de oameni, este faptul că atunci când bem cafea, creierul simte plăcere și o asociază cu activitatea pe care am făcut-o. De aceea, este indicat să o consumăm după ce facem efort fizic, după o întâlnire de afaceri, sau după o activitate mai puțin plăcută.

„Creierul simte plăcere după cafea”

„Sunt sute de studii despre cafea. Cafeaua bună nu trebuie să fie neagră, nu trebuie să fie extrem de prăjită. Trebuie să fie brună și nu trebuie să fie lucioasă. Cafeaua aia măcinată și făcută espresso este foarte bună, cu următoarele condiții. Dacă nu ai dormit 8 ore, este bine să o întârzii cam o oră pentru că cortizolul care îți crește la trezire o să-ți mănânce dintr-un metabolit care te face să fii încă obosit. Dacă ai dormit, însă, 8 ore, e perfect să bei cafea. Din nou, există diferite nivele de toleranță. Unele persoane devin agitate de la o cafea sau două, trei cafele. Media este de cinci cafele. Studiile, de regulă, sunt făcute pe sportivi, atleți care consumă 300 miligrame de cafea într-o doză dimineața.

Și așa fac și eu. Eu consum cinci cafele pe zi, în decurs de o oră, dimineața când mă trezesc, până la ora 10. Încă un lucru foarte mișto la cafea: creierul simte o plăcere după cafea. Și asociază plăcerea aia cu activitatea pe care ai făcut-o. Astfel, se pare că este super bine să bei cafea imediat după ce ai făcut efort la sală, după sală, pentru că creierul o să asocieze durerea prin care ai trecut cu plăcerea dată de cafea. La fel și după o întâlnire de business, după o sesiune de învățat, e bine să le marcăm cu o cafea”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și: Doctor Mihail: De ce răcim când folosim aerul condiționat. Nu te așteptai la asta!

Consumul de cafea este un obicei răspândit la nivel global și are atât beneficii, cât și riscuri, în funcție de cantitatea consumată și de modul în care este preparată. 

Cafeaua este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul nervos central, crescând starea de vigilență și capacitatea de concentrare. Cofeina, principalul compus activ din cafea, blochează adenozina, un neurotransmițător care promovează somnul, ceea ce duce la o senzație de energie sporită. Cofeina stimulează eliberarea de adrenalină, hormon care pregătește corpul pentru efort fizic intens. De asemenea, cofeina mobilizează acizii grași din țesutul adipos, oferind organismului mai multă energie.

Te-ar putea interesa și: Cătălin Croitoru, nutriționist, despre efectele nebănuite ale consumului de carne. La asta nu te așteptai!

@doctor.mihail

Îți place cafeaua? Câte cafele bei într-o zi❓????????‍⚕️☕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Loredana Tanase | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel