Doctorul Mihail Pautov ne învață ce semnificație au steagurile salvamarilor de pe litoral. Acestea ne pot salva viața

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Mihail Pautov, captură video Youtube, MediCOOLro
Descriere foto: Sursă foto: Mihail Pautov, captură video Youtube, MediCOOLro

Chiar dacă nu le luăm adesea în seamă, steagurile salvamarilor de pe malul mării sunt foarte importante. Iată ce ne învață medicul Mihail Pautov.

Pe plajă, steagurile arborate de salvamari ne transmit informații esențiale despre siguranța scăldatului. Respectarea indicațiilor lor este crucială pentru a evita pericolele mării. De aceeași părere este și medicul Mihai Pautov.

Ce reprezintă steagurile de pe malul mării

Soarele arzător al verii ne atrage spre malul mării, unde o baie răcoritoare pare soluția perfectă. Dar pericolele mării pândesc, iar steagurile arborate de salvamari sunt un element esențial pentru siguranța noastră. Astfel, în cadrul emisoiunii „Medicool”, doctorul Mihail Pautov a abordat acest subiect, în plin dezon estival.

„Avem trei steaguri. Steagul roșu cu galben este steagul care se pune orice plajă supravegheată de salvamar. Apoi, avem două steaguri care se adaugă în funcție de nivelul de agitație al mării. Avem steagul galben, care se pune dedesubt, ceea ce înseamnă că marea este agitată. Înotul este recomandat doar persoanelor foarte bine bine pregătire și care au un stil de înot bun și adecvat. Când marea agitată mai avem steagul roșu. Se pune sub steagul roșu cu galben și atunci nimeni nu are voie să intre în mare.”, a povestit salvamarul invitat în cadrul emisiunii găzduite de medicul Mihail Pautov.

Te-ar putea interesa și: Pericolul ascuns din banane! Doctorul Mihai Pautov vorbește despre riscurile la care ne expunem consumând acest fruct: „Poate să ducă la moarte”

Bronzul, dăunător sau nu?

Vara își face simțită prezența, aducând cu ea temperaturi ridicate și zile însorite. Mulți dintre noi ne îndreptăm spre plajă sau la piscină, dornici să ne bucurăm de soare și să obținem un bronz perfect. Însă, expunerea prelungită la soare, fără protecție solară adecvată, poate avea consecințe negative semnificative pentru piele.

„Pielea se bronzează în cel mai fericit caz, însă se poate și arde, iar aici este cea mai mare problemă, pentru că piesa expusă necontrolat la soare ajunge în fața riscului de arsură solară, care este de diferite grade, de la cea ușoară, până la stadii avansate.

Este important să folosim crema cu protecție solară tocmai pentru a preveni arsurile solare. Arsura solară induce niște modificări în celulele pielii noastre și, din păcate, acestea se îmbolnăvesc, se defectează ADN-ul lor și pot apărea leziunile. Pielea nu uită niciodată această arsură solară.”, a declarat Dr. Amalia Anghel, medic dermatolog. 

Te-ar putea interesa și: Top 6 alimente pentru o inimă sănătoasă. Medicul Mihail Pautov: „Ideal ar fi să mâncăm în fiecare zi câte o porție”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Oriana Popescu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel