Doinița Oancea, despre provocările meseriei: „Actoria nu are nicio legătură cu vedetismul!”

Data publicării:
Sursă foto: Captură ecran YouTube @DamianDraghici
Descriere foto: Sursă foto: Captură ecran YouTube @DamianDraghici

Actrița Doinița Oancea a fost invitată la Podcastul lui Damian Drăghici. Aceasta a vorbit despre provocările actoriei, dar și despre valorile sale personale.

Doinița își aduce aminte cu drag de serialul „Inimă de Țigan”, dar povestește în cadrul podcastului și despre iubirea pe care i-o poartă actoriei. Cu unii colegi din faimosul serial românesc chiar mai ține legătura. Cu toate acestea, Doinița Oancea nu a fost ocolită de provocări. Fiind de etnie romă, spune că mereu a fost mândră de acest lucru, chiar dacă oamenii din jur discriminau.

„Cred că e ceva cu care pleci de acasă. Părinții nu s-au ferit niciodată să-mi spună că noi suntem de etnie romă. Nu am văzut în asta o problemă. Chiar dacă mi-au povestit ce-au îndurat părinții lor sau părinții părinților, ea (n.r.: Mama Doiniței) a mers cu chestia asta mândră. Da, mă, și ce? Nu sunt om ca toată lumea? Sau, poate, din contră, am niște calități pe care alții nu le au. Știi, e de acasă... e transgenerațional. Eu nu am avut niciodată chestia asta. Din contră, eu îmi amintesc de mine din liceu, dacă auzeam copiii că zic ‘A, țiganii... nu știu ce’, eu mă revoltam și mă duceam... îmi apăram etnia. Mă certam cu ei și le ziceam ‘De ce? Că nu toți țiganii fac asta. Uite că și eu sunt!’ Și se uitau la mine, tot timpul, toată lumea a avut chestia asta ‘Păi nu ești!’. Păi de ce, trebuie să îmi scrie în frunte? Copiii nu o să înțeleagă când sunt mici, ei nu înțeleg. Ei pleacă cum am plecat eu de acasă cu chestia asta, fără să îmi fie teamă. Așa pleacă și alți copii cu bagajul: Țiganul e rău, țiganul face, țiganul drege. Ei bine, când am ajuns în postura în care am interpretat-o pe Minodora, care era și ea de etnie romă... nici măcar, nu știu cum să zic. Nici nu știu dacă m-a întrebat cineva. Sau de sugerat, nu mi-a sugerat nimeni.”

Actoria nu are legătură cu vedetismul, o spune chiar actrița. Nu trebuie să țintești o carieră atunci când te apuci, ci să faci o meserie. Depui mai mult decât efort, ci îți lași emoțiile în fiecare rol. Câteodată, unele personaje pot fi grele, deoarece trec prin diverse stări. Dar Doinița a iubit mereu ceea ce face. Și se vede! A pus meseria mai presus de viața personală. Acum încearcă să le echilibreze.

Ispita Marcel se căsătorește! Maluma a pus marea întrebare

„Actoria nu are nicio legătură cu vedetismul. Sau cu zona asta glam, strălucitoare. Actoria are legătură cu interiorul nostru. Noi trebuie să scoatem dinăuntrul nostru niște emoții, să le redăm în conformitate cu personajul pe care îl interpretăm. Pentru asta, muncești cu tine. Te scormonești pe tine. Trăiești tu pentru personajul tău. Eu, de exemplu, m-am săturat de treabă. Personajele pe care le-am interpretat, și de exemplu, Găbița, pe care o interpretez acum, trăiește într-o durere, într-o dramă. I se întâmplă 98% lucruri neplăcute. Suferă, se chinuie, este batjocorită. Iar tu să crești astea, ca să le redai acolo. Și nu-i ușor.”

„Tu faci ce simți că trebuie și se duc ele unde trebuie să ajungă!”

„Actoria sau munca pe platouri nu-i ușoară. Te trezești la cinci dimineața, stai acolo poate o zi întreagă. Poate filmezi o secvență dimineața, mai filmezi una la prânz și una seara. Și n-ai timp să pleci, n-ai cum să faci să amesteci lucrurile. Consumă timp, energie, emoții. Îți provoacă emoții și stări. Dacă vor să facă actorie, trebuie să o facă pentru că simt. Pentru că există în ei o chemare, pentru că au o sensibilitate. Adică nu pe motive din astea raționale. Vreau să devin nu știu ce. Vreau să rup fâșu’, gura lumii. O faci din suflet sau n-o faci. Pentru că... și așa ce depui acolo, e mult, foarte mult. Cred că eu m-am dedicat mult mai mult, chiar dacă credeam că mă dedic, dar eram mult mai implicată în meseria mea... Deci nu zic carieră, să observi asta. Zic meserie, că pe mine mă interesa să lucrez bine, să fac bine. Cred că e legea firii. Tu faci ce simți că trebuie și se duc ele unde trebuie să ajungă. Mă dedicam mai mult meseriei decât vieții personale. Acum cred că le țin într-un echilibru.”, spune actrița.

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Alexandra Dumitru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel