Doinița Oancea nu a vrut să se facă actriță! Mama ei s-a împotrivit total: „A fost scandal”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Doinița Oancea, instagram
Descriere foto: Sursa foto: Doinița Oancea, instagram

Născută pe 15 februarie 1983, Doinița a devenit populară prin interpretarea personajului Minodora, un rol care i-a adus aprecierea publicului și a criticilor. Doinița s-a mai remarcat și prin perspicacitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, arătând multora că este foarte inteligentă. Pasionată de filosofie încă din tinerețe, actrița a reușit să joace fabulos în mai multe producții.

Ea a fost mereu apreciată pentru rolurile sale.

În ceea ce privește viața amoroasă, Doinița nu a mai avut pe nimeni în mod oficial după despărțirea de  Ionuț Ghenu, un cântăreț și manager muzical, din 2017. Ea a fost zărită de câteva ori cu Mihai Bendeac prin oraș, însă amândoi au confirmat că sunt doar prieteni.

Mai departe, actrița a spus cu puțin timp în urmă că este deschisă unei relații, dar că nu se grăbește.

Ajungând în momentul prezent, Doinița Oancea a purtat o discuție pe larg cu Damian Drăghici - autorul podcastului propriu. Damian i-a pus mai multe întrebări actriței, ajungând în cele din urmă la capitolul „Ce ți-ai dorit să faci, de fapt?”.

Astfel, Doinița Oancea a dezvăluit că voia cel mai tare să se facă polițistă, dorind să dea la Academia de Poliție, însă propria-i mamă a fost împotrivă.

Ulterior, ea a fost pasionată de jurnalism și filosofie, dar și astăzi este impresionată de uniforma polițistelor pe care le întâlnește.

„Ce mi-am dorit cel mai mult și văd că am rămas cu asta în mine - polițistă. Am vrut să dau la Academie. A fost scandal cu mama. Mă lăsase, motiv pentru care am urmat jurnalism. Și asta îmi plăcea, jurnalism și filosofie, dar eu polițistă am vrut. De fiecare dată când văd fete îmbrăcate în uniformă... sunt așa... foarte fericită”, spune Doinița Oancea, în podcastul lui Damian Drăghici.

 

 

S-a confruntat cu discriminare de mică

Doinița Oancea este pe jumătate rromă, iar acest lucru spune că i-a dăunat foarte tare mai ales în copilărie. Este vorba despre perioada liceului, unde cel puțin un profesor a fost rasist față de ea. Din fericire, suportul colegilor a făcut-o să vadă pozitiv lucrurile, la finalul zilei. De asemenea, ea transmite că rasismul, mai ales în rândul copiilor, provine din educația pe care o primesc aceștia în casă, de la părinții lor.

„Părinții mei nu s-au ferit niciodată să-mi spună că noi suntem de etnie rromă. Nu a văzut în asta o problemă, chiar dacă mi-au povestit ce au îndurat părinții mamei și părinții părinților lor. Cumva, ei au mers cu chestia asta mândri.

Eu nu am avut niciodată chestia asta. Din contră, eu îmi aduc aminte de mine prin liceu și generală că, dacă auzeam copiii că zic ceva de rromi, eu mă revoltam, mă duceam și îmi apăram etnia.

Mă certam cu ei și le spuneam „De ce, că nu toți rromii fac asta, că și eu sunt rrom”, și atunci se uitau la mine și îmi spuneau că nu sunt rrom. Copiii, când sunt mici, ei nu înțeleg.

Ei pleacă cum am plecat eu de acasă, cu bagajul. Când am ajuns în postura în care am interpretat-o pe Minodora, care era și ea de etnie rromă... nici nu știu dacă m-a întrebat cineva dacă sunt rrom, sau dacă mi-a sugerat cineva așa ceva.

Am avut în liceu profesori care mi-au zis că „M-a uitat mama pe plajă, d-aia sunt așa neagră”. Mă supăram foarte tare, m-a mâhnit. Aveam vreo 15 ani când se întâmpla asta.

Reacția colegilor mei a fost să sară în ajutor și să se ia de profesor. S-au revoltat foarte tare. Mi-a luat o piatră de pe inimă. Vorbim despre finalul anilor 1990. Da, s-au revoltat colegii mei. Profesorul respectiv nu era un model de profesor, din multe puncte de vedere, nici nu e relevant”, a spus Doinița Oancea, în podcastul lui Damian Drăghici.

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel