Doliu în lumea radioteleviziunii și a sportului. Ion Ghițuescu a încetat din viață la vârsta de 91 de ani. Tristul anunț a fost făcut chiar de fiul său.
Ion Ghițulescu a fost și va rămâne una dintre cele mai bune voci din istoria radioului românesc. Acesta a fost inventatorul celebrei emisiunii ”Fotbal minut cu minut!”, care rupea audiențele la nivel național.Vestea că acesta s-a stins din viață a șocat pe toată lumea.
Vestea tristă a fost dată chiar de fiul său, în cursul zilei de ieri. Potrivit acestuia, tatăl său a fost găsit fără suflare în propria locuință. Ion Ghițulescu avea vârsta de 91 de ani și se confunta cu mai multe probleme de sănătate, simțindu-se din ce în ce mai rău.
„Din păcate așa este. Tata s-a stins. A murit acasă, așa și-a dorit. Era bolnav de mai mulți ani, avea și o vârstă. Dumnezeu să-l ierte! Vom stabili în scurt timp toate detaliile, dar probabil o să fie înmormântat acolo unde și-a dorit, la Cimitirul Izvorul Nou”, a dezvăluit fiul lui Ion Ghițulescu.
Oamenii care l-au cunoscut pe Ion Ghițulescu au rămas profund îndurerați la aflarea acestei vești. Printre ei se numără și Dan Negru, care a mărturisit că modul prin care s-a făcut cunoscut și ceea ce a putut face el nu o să mai poată face nimeni.
”Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui in radio sunt uriașe. L-am întâlnit în anii '90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului… Campionatele Mondiale de Fotbal sau Olimpiadele se auzeau la radio cu vocea lui Ghițulescu. "Fotbal minut cu minut" era vârful radioului românesc in perioada lui de glorie... Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș...
Avea 91 de ani...”, a scris Dan Negru în memoria regretatului Ion Ghițulescu.
Ion Ghițulescu, care s-a născut în 1930 la București, în zona Obor, aproape de stadionul unui club legendar, Unirea Tricolor. a făcut liceul la una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din România, Colegiul Național „Sfântul Sava”. El a absolvit în anul 1949. Înainte de a se dedica radioului, Ghițulescu a cochetat cu baschetul și cu rugbyul. În sportul cu balonul oval a reușit chiar să impresioneze, dar a fost nevoit să renunțe din cauza unor accidentări serioase. A jucat și fotbal, dar pe stradă, cu regretatul Titus Ozon.
Mai târziu, Ion Ghițulescu a fost obligat practic să se facă ziarist din cauză că Partidul Comunist i-a închis tatăl în pușcărie și astfel i-a refuzat fiului accesul la Facultatea de Chimie. El a participat ca trimis special al Radiodifuziunii la Jocurile Olimpice în perioada 1960 – 1996, dar și Campionatele Mondiale de fotbal din 1986, 1990 și 1994.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News