Dorada la cuptor, cu sos de roșii și năut

Data actualizării: | Data publicării:
dorada la cuptor, foto pixebay
Descriere foto: dorada la cuptor, foto pixebay

Dorada este un pește alb, foarte gustos, are puține oase și mai ales din acest motiv îl iubim tare mult și îl preparam adeseori. Și cum ne place diversitatea, astăzi  încercăm o varianta mai puțin obișnuită, dar cu un rezultat surprinzător: dorada la cuptor, cu roșii și năut! 

Ingrediente: 

1 dorada (cca 500 gr). 1 conservă roșii cuburi, 1 conservă năut, ceapă, 2 căței usturoi, ulei de măsline, zeamă de lămaie, sare, piper  și  pătrunjel verde

Mod de preparare 

Curățăm peștele de solzi și îl eviscerăm. Cu un cuțit bine ascuțit îl crestăm, pe ambele părți și îi dăm sare.Călim ceapă tocată și usturoiul în două-trei linguri ulei de măsline. Când ceapă devine translucidă adăugăm roșiile cuburi și lăsăm la foc mic 2-3 minute.Adăugăm nautul bine scurs, sarea și piperul și mai lăsăm două minute, la foc mic.

Turnăm sosul astfel obținut într-o tavă termorezistentă. Așezăm deasupra peștele, pe care îl asezonăm cu 2-3 linguri zeamă de lămâie și 2-3 linguri ulei de măsline.Dăm la cuptor, la 220 grade, pentru circa 30 minute.Punem mai întâi sosul de roșii cu năut pe un platou, presăram pătrunjel verde sau coriandru și așezăm deasupra peștele.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Florentina Arcu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel