Dorel Vișan, reacție neașteptată după ce a fost compătimit din cauza pensiei pe care o încasează: ”Nu mor eu de foame!”

Data publicării:

Dorel Vișan a reacționat, după ce a fost compătimit din cauza pensiei pe care o încasează.

Maestrul Dorel Vișan, în vârstă de 86 de ani, a dezvăluit ce pensie primește de la statul român, după o viaţă petrecută pe scenă. După anii petrecuți pe scenă, marele actor primește o pensie umilitoare. Mai exact, actorul primește lunar o pensie în valoare de 1.400 de lei. Pe lângă pensie, actorul beneficiază şi de o indemnizație de merit pentru contribuția sa în domeniul artistic, însă chiar şi aşa traiul zilnic este destul de greu.

Dorel Vișan, reacție neașteptată după ce a fost compătimit din cauza pensiei pe care o încasează

În cadrul unui interviu, maestrul Dorel Vișan a vorbit despre pensia pe care o încasează de la statul român. 

”Nu mă interesează prea mult acest subiect, creșterea pensiei. După ce au aflat că am pensie de 1.400 de lei toate televiziunile au început să spună că mor de foame, ăștia nu-s normali! Pe fluturașul de pensie încă nu am sesizat până acum nicio modificare, niciun ban în plus, poate, de săptămâna viitoare, când vine din nou pensia. Sa nu mă plângă nimeni, că nu mor eu de foame, mă descurc, muncesc!”, susține Dorel Vișan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Actorul Dorel Vișan recunoaște că nu ar putea să trăiască doar din drepturile de difuzare. 

”Unii artiști poate că se descurcă și pot trăi din filmele în care au jucat, din drepturile de difuzare. Mai ales cei care au jucat în serialele tv, în telenovele, pe mine nu m-au căutat. Prin urmare, vă spun foarte sincer că, eu, actorul Dorel Vișan, nu pot trăi din drepturile de difuzare. E mult de discutat pe această temă, legat de soarta artiștilor din România, aflați la pensie”, a mai adăugat Dorel Vișan, în exclusivitate pentru Playtech Știri.

Dorel Vișan: „Ăsta nu e teatru, teatrul se face pentru oameni”

”Nu mai fac teatru de vreo 20 de ani. Ăsta nu e teatru, teatrul se face pentru oameni, de aceea s-a descoperit. Ienăchiță Văcărescu, poet, filolog și istoric român, ne sfătuia ca, prin teatru, ”năravuri îndreptați”. Nu să aducem alte moravuri, așa cum e acum”, ni s-a mai confesat Dorel Vișan, în exclusivitate pentru sursa menționată mai sus. 

Dramele care i-au marcat viața marelui actor

Dorel Vișan a fost invitatul lui Dan Negru, în emisiunea „Legendele cu Dan Negru“, de la Antena Play. Marele actor a vorbit depre drama prin care a trecut în urmă cu aproape 30 de ani, când soția sa s-a stins din viață. Chiar dacă timpul a trecut, dorul pentru marea lui iubire a rămas același. El spune că nu a putut să o uite și nu s-a gândit nicio clipă să se recăsătorească, deși a fost implicat într-o relație în tot acest timp. 


„Eu am avut cu nevasta-mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani. N-am mai simţit pentru că tot copilăria şi satul m-a format aşa. Acolo daca te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea”, a devăluit Dorel Vișan.  

 «Auzi, du-te după glorie!»

Soția sa era cea care îl motiva și îl împingea de la spate. 

 „Ea mă împingea. Mergeam seara, după spectacol, la gară. Ceilalţi colegi treceau drumul la restaurantul Opera. Şi eu mergeam la gară şi îi spuneam: «Mă, fată, m-am săturat». Iar ea îmi spunea: «Auzi, du-te după glorie!» Aşa îmi spunea”. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel