Dovlecei gratinați. Simplu și gustos

Data publicării:
Dovlecei, foto Unsplash/ autor: Jason Briscoe
Descriere foto: Dovlecei, foto Unsplash/ autor: Jason Briscoe

Această rețetă de dovlecei gratinați este delicioasă și rapid de preparat. 

Ingrediente:


1 kg de dovlecei

300 g cașcaval, parmezan sau telemea

4 ouă

3-4 linguri pesmet

400 g smântână sau iaurt

sare

piper

1 lingură de unt pentru uns tava


Mod de preparare: 


Dovleceii trebuie spălați bine și tăiați felii. Punem într-o strecurătoare, adăugăm sare și amestecăm bine.

Îi lăsăm la scurt pentru 15-20 de minute. 

Tava în care vom pune dovleceii trebuie unsă cu unt și tapetăm cu o lingură de pesmet. 

Punem dovleceii într-un bol și îi presărăm cu 2 linguri de pesmet. Adăugăm și 3/4 din parmezan. După aceea punem ouăle, piperul și puțină sare și amestecăm. Adăugăm și 400 ml de smântână și amestecăm din nou. 

Punem totul în tavă și băgăm la cuptor la 180C. După 30 de minute, verificăm dacă este copt și presărăm parmezanul. Dacă nu este gata, mai lăsăm la cuptor. 


Poftă bună!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel