Această rețetă de dovlecei umpluți cu carne și orez este ușor de preparat și delicioasă.
Ingrediente:
5 dovlecei
450 gr carne tocata (porc-vită)
50 gr afumătură
50 gr orez cu bob rotund
1 ceapă mare
6 linguri roșii pasate
1 lingură pastă de ardei
1/2 legatură pătrunjel
6 fire mărar
4 roșii
100 gr cașcaval
80 ml ulei de masline
sare, piper, boia
Mod de preparare:
Orezul se pune într-o oală cu apă fierbinte și se lasă pe foc pentru circa 8-9 minute. Acesta trebuie să fie doar pe jumătate fiert.
Ceapa tocată fin se călește în puțin ulei. Peste ea se adaugă carnea tocată și afumătura tocata și ea. Se adaugă apoi verdeața tocată mărunt, orezul scurs bine, 1 linguriță de boia, sare și piper după gust. Se adauga roșiile pasate și pasta de ardei și se amestecă bine.
Dovleceii trebuie să fie tăiați în două pe lungime. Trebuie curățați de semințe și presărați cu sare. Umplem dovleceii tăiați, după ce este gata amestecul de carne tocată.
Într-o tava se pune ulei și felii de roșii. Se așează dovleceii umpluți peste rosii și se toarnă apă fierbinte în tavă doar cât să acopere roșiile. Tava trebuie acoperită cu folie de aluminiu și băgată la cuptor la 200C timp de 10 minute. În ultimele 5 minute, puneți peste dovlecei cașcaval ras.
Masa este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News