Dovlecelul este un aliment extrem de apreciat pentru gust, dar și pentru beneficiile oferite sănătății.
Pentru că are un conținut mare de apă, dovlecelul este leguma ideală pentru orice dietă sănătoasă. Conține vitamine, minerale și are un impact benefic asupra digestiei, scăzând riscul de boli cardiovasculare.
Iată cele mai importante beneficii ale dovlecelului:
Îmbunătățește digestia
Consumul de dovlecel poate îmbunătăți digestia și ajută în cazul problemelor digestive, potrivit studiilor. Pentru că este bogat în apă și conține multe fibre, dar și alți nutrienți, dovlecelul este unul dintre alimentele unei diete sănătoase și echilibrate. În plus, consumul regulat de dovlecel poate preveni ulcerul și cancerul de colon, potrivit studiilor de specialitate.
Încetinește procesul de îmbătrânire
Dovlecelul joacă un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire, datorită antioxidanților și a proprietăților antiinflamatorii. Îmbătrânirea este cauzată de mai mulți factori, printre care toxinele și alimentația de-a lungul anilor. Dovleceii sunt o sursă ideală de vitamine și minerale de care corpul are nevoie pentru a preveni acest proces de îmbătrânire.
Ajută la scăderea în greutate
Dovlecelul este ideal în curele de slăbire, în care poți mânca un volum mare de mâncare, iar valoarea calorică să fie foarte scăzută. Dovlecelul și, în general, fructele și legumele ajută la umplerea stomacului, în termeni de volum, și la ingerarea unui număr limitat de calorii.
Îmbunătățește vederea
Consumul de dovlecei poate susține o mai bună vedere. Acest lucru se datorează în parte faptului că dovlecelul este bogat în vitamina C și beta-caroten – doi nutrienți importanți pentru sănătatea ochilor, potrivit healthline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News