Dr. Cezar, adevărul despre postul intermitent: „Suntem din start adaptați pentru așa ceva”. Lista fructelor benefice toamna

Data publicării:
Dr. Cezar. foto Facebook
Descriere foto: Dr. Cezar. foto Facebook

Dr. Cezar Amititeloaie, medic specialist cardiolog, spune că postul intermitent este un comportament natural uman. 

Dr. Cezar Amititeloaie, medic specialist cardiolog, spune că postul intermitent este ceva firesc pentru organismul uman și chiar benefic.

 

„Fastingul se face treptat și absolut toată lumea poate face. Suntem din start adaptați pentru așa ceva, fastingul este comportamentul natural al oricărei vietăți de pe pământ. Biologic vorbind, nu avem siguranța următoarei mese iar oamenii și animalele au alimentația variabilă în funcție de circumstanțe. Următoarea masă pentru un tigru sau pentru o vrabie nu este asigurată. Fiecare vietate face un anumit efort, de la o masă la alta, pentru a dobândi hrană. Deci mâncarea nu este asigurată la ore fixe.

Mai este un concept pe care eu îl recomand celor care au ajuns la un echilibru, și anume ospățul. Are și el sensul său biologic și hormonal. E bine să-i dăm corpului mesajul că nu suntem vânători imcompetenti, suntem capabili să ne găsim hrană. În acest fel, subconstientul se relaxează și capătă încredere că va căpăta și un ospăț. Dacă facem fasting prelungit ne reprimăm plăcerile, bunătățile iar acest comportament este reluat de organism ca pe un stres”, a declarat Dr. Cezar pentru Unica. 

 

Lista de fructe recomandate să fie consumate toamna

Pentru masa de toamnă, medicul recomandă o serie de fructe de sezon, explicând de ce este bine să consumăm fructele atunci când este timpul lor. 


„În primul rând fructele de sezon, recomand să fie cât mai colorate și mai diverse, să fie de la noi din țară. Merele se mănâncă toamna, nu în aprilie când sunt date cu pesticide și ceruite. Lăsăm portocalele pentru decembrie, acum mâncăm struguri. Persoanele cu diabet pot mânca struguri, dar să nu bea must.

Fructele, dacă sunt mai necoapte, prunele de exemplu, au mai multe fibre. Dacă sunt mai coapte au mai multă fructoză și polifenoli. Așa că ambele variante sunt bune, dar din perspective diferite. Persoanele cu diabet sau ficat gras e bine să mănânce mere și fructe mai puțin dulci”,  a mai spus medicul pentru sursa citată. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel