Dr. Cezar a dezvăluit care este alimentul de care ne putem bucura o lungă perioadă de timp, fără să ne punem în pericol sănătatea.
Chiar dacă există extrem de multe alimente pe care le putem consuma și câteva luni de zile, după ce le-am deschis prima dată, acestea, în final, vor sfârși tot la coșul de gunoi. Astfel, trebuie să știi că un singur produs s-a făcut remarcat de-a lungul timpului pentru capacitatea sa de a rămâne intact, odată cu trecerea timpului, întrucât nu se alterează și este la fel de comestibil. Este vorba despre miere, dezvăluie Dr. Cezar, care spune însă cum nu ar trebui să o consumăm, pentru a beneficia de toate avantajele pe care le oferă.
„Mierea de albine este singurul aliment care nu se strică. S-a găsit miere de albine comestibilă veche de 3000 de ani. Asta înseamnă că bacteriile și celelalte microorganisme nu au reușit să facă față sistemului antimicrobian, antiseptic, pe care îl are mierea de albine. Dar nu o puneți în ceai fierbinte, ea nu trebuie încălzită la peste 40 de grade. Cum vă dați seama dacă apa are 40 de grade, dacă nu aveți termometru? Vedeți dacă vă frige sau nu. Dacă nu vă frige, înseamnă că are sub 37 de grade, cât este temperatura noastră internă.”, a dezvăluit Dr. Cezar.
Te-ar putea interesa și: Secretul longevității. Ce trebuie să mănânci, dacă vrei să trăiești mai mult
Mai există câteva reguli pe care trebuie să le știi despre prepararea ceaiului. Așadar, nu doar mierea nu trebuie să fie adăugată când apa este fiartă, ci nici măcar plantele sau lămâia, explica în trecut medicul Mihail Pautov. Din acest motiv, cel mai bine este să eviți să lași apa să ajungă în punctul de fierbere, pentru a te bucura de o băutură plină de beneficii și proprietăți importante pentru sănătate.
„Ceaiul niciodată nu trebuie făcut în apă fiartă, nu la 100 de grade, pentru că așa o să omorâm foarte multe elemente bune din acel ceai. Inclusiv mierea nu se pune în apa fierbinte, la 100 de grade celsius, dar nici lămâia, spre exemplu. Este bine ca temperatura să scadă la cel puțin 80 de grade celsius, atunci punem pliculețele de ceai, după care scade la 60 de grade celsius, când e bun de băut, iar atunci punem mierea, fructe, lămâie și orice altceva ne dorim, ca să rămână sănătoasă băutura.”, spune Dr. Mihail pe rețelele de socializare.
Și, dacă acest ingredient tot este în centrul discuției noastre, trebuie să știi că pe lângă gustul delicios, vine la pachet și cu mai multe beneficii importante pentru sănătate.
Spre exemplu, mierea este o sursă bogată de carbohidrați simpli, precum glucoza și fructoza, care sunt absorbite rapid în sânge, lucru ce o face să fie o sursă bună de energie imediată. Este o opțiune excelentă pentru a-ți reîncărca bateriile în timpul zilei.
Mai mult, mierea conține și o varietate de substanțe nutritive esențiale, inclusiv vitamine, minerale și antioxidanți, care susțin sănătatea generală și sistemul imunitar.
Tot ea are și proprietăți antimicrobiene și antibacteriene puternice, datorită conținutului său de enzime, acid gluconic și peroxid de hidrogen. Aceste proprietăți fac ca mierea să fie eficientă în tratarea și prevenirea infecțiilor, precum ar fi răcelile și infecțiile respiratorii.
Nu în ultimul rând, consumul regulat de miere poate ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive, datorită conținutului său de probiotice naturale și prebiotice, care susțin flora intestinală sănătoasă și digestia optimă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News