Dr. Mihail a vorbit despre produsul care te ajută în timp să combați riscul de cancer de colon.
Doctorul Mihail a dezvăluit care este alimentul minune ce poate preveni apariția cancerului de colon, diagnostic primit de tot mai multe persoane. Este vorba despre un produs ieftin, care se găsește în orice supermarket și care poate fi introdus cu succes într-o varietate de rețete. Se prepară extrem de ușor, iar gustul său este unul foarte bun, dacă deții trucurile și rețetele ideale. Concret, despre ovăz este vorba, după cum dezvăluie chiar specialistul, un aliment plin de fibre, nutrienți esențiali pentru un colon sănătos.
„Este dovedit în foarte multe studii faptul că acest consum de ovăz scade semnificativ riscul de a face cancer de colon. Acesta este asociat în foarte multe culturi, țări cu o dietă săracă în fibre. Fibrele alea, practic, curăță colonul. Colonul are propriile sale mecanisme de a se curăța, dar fibrele îl rașchetează, îl curăță. În momentul în care tu nu ai fibre, iar fecalele tale sunt foarte moi, ele nu vor curăța cum trebuie acest colon. Colonul este obișnuit cu fibre, fructe și legume, pline de fibre.”, a dezvăluit Dr. Mihail, pe TikTok.
Te-ar putea interesa și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae, sărbătorit pe 6 decembrie 2023. Ce cadouri NU trebuie să oferi în această zi
În altă postare, medicul specialist a vorbit despre creșterea imunității, lucru la care toată lumea aspiră, mai ales în sezonul rece. Totuși, până să cauți remediile minune care-ți poate ajuta organismul să fie mai puternic în fața virușilor și gripei de sezon, este important să elimini din alimentația ta niște produse care nu fac decât să-ți scadă imunitatea, spune Dr. Mihai, care a evidențiat principalele categorii de acest gen.
„Dacă vrei să-ți crești imunitatea, atunci trebuie să eviți aceste 4 tipuri de alimente. Oamenii vor în sezonul acesta să-și crească imunitatea și se duc la farmacie să cumpere suplimente pentru a-și crește imunitatea, care îți fac de 10 ori mai rău. Îți scad imunitatea și îți distrug sistemul imunitar, care e absolut nepregătit să se lupte cu o viroză. În primul rând, alimentele bogate în zahăr cresc producția de proteine inflamatorii, având un impact negativ asupra funcției imunitare.”, spune Dr Mihail pe rețelele de socializare.
Nu doar zahărul este considerat a fi inamicul imunității, ci și sarea, scoate în evidență Dr. Mihail. De asemenea, lista specialistului mai continuă și cu produsele prăjite, cunoscute ca având, în general, efecte negative asupra stării de sănătate generale, dar și îndulcitorii artificiali.
„2. Prea multă sare, ea este ok, dacă o controlezi și faci sport. Eu recomand acel vârf de sare într-un pahar de apă minerală dimineața care să te energizeze, dar dacă mănânci prea multă sare, ea poate inhiba și alterează bacteriile intestinale.
3. Atenție mare la mâncare prăjită. Pe lângă faptul că ne poate îngrășa, ea este bogată într-o grupă de molecule, care se formează atunci când zaharurile acționează cu proteinele sau grăsimile în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Se crede că aceste molecule slăbesc sistemul imunitar în mai multe moduri.
4. Îndulcitorii artificiali pot provoca dezechilibre în bacteriile intestinale, care sunt extrem de importante în generarea unui răspuns imunitar bun.”, a mai dezvăluit specialistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News