Dr. Monica Pop a vorbit despre boala cu care se luptă, dar și despre felul în care a reușit să își păstreze optimismul.
Dr. Monica Pop este un medic oftalmolog de renume în România, cunoscută atât pentru cariera sa medicală, cât și pentru prezența sa în mass-media. Este una dintre cele mai respectate figuri în domeniul oftalmologiei din România, având o experiență vastă și contribuții semnificative în acest domeniu. Ea a fost diagnosticată cu cancer și a vorbit deschis despre lupta sa cu boala, oferind un exemplu de curaj și determinare.
Invitată la podcastul „Super Oameni”, Dr. Monica Pop a vorbit despre felul în care a reușit să țină boala sub control, dar și despre cum și-a păstrat întotdeauna optimismul. Aceasta a dezvăluit că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-a făcut a fost să își trăiască viața exact ca înainte, fără a schimba nimic major. A continuat să meargă la serviciu, în concediu și să facă tratamentul în paralel. De asemenea, Dr. Monica Pop a declarat că pesimismul și gândurile negative au o influență profundă asupra imunității pacientului și de aceea este extrem de important ca persoanele diagnosticate cu această boală să nu dispere și să încerce să își păstreze buna dispoziție cât pot de mult. În plus, un alt aspect crucial precizat de aceasta este faptul că oamenii ar trebui să meargă în continuare la serviciu, dacă starea de sănătate le permite, statul acasă alimentând gândurile rele și stările negative.
„Mi-am dus viața exact ca înainte, nu am schimbat nimic, în afară de faptul că în paralel am făcut tratament. Am șase intervenții chirurgicale pentru boala asta. A doua zi după externare m-am dus la spital, la lucru. Statul acasă te predispune la stare negativă. Foarte mulți bolnavi sunt în stare fizică bună, dar se victimizează. Încă ceva foarte important, nu e bine să vorbească despre boala asta. Nu trebuie să încarci și pe altcineva. Unele persoane caută peste tot vraci, prafuri. Nu e ok treaba asta. Cei mai mulți sunt obsedați și caută tot felul de subterfugii. Eu nu am schimbat nimic, am mers și în concediu când am putut, am fost la conducerea spitalului atâta timp cât mi-a permis vârsta. Nu m-am abătut niciodată de la tratament. Trebuie să-ți impui o anumită strategie de viață. E un lucru foarte important să mergi la lucru, să nu stai acasă. Omul nu trebuie niciodată să dispere și să renunțe. În clinica unde merg eu nu știu dacă au murit doi sau trei pacienți în ultimii ani. Progresele sunt foarte mari, fiecare tip de cancer are tratamentul lui personalizat. Oamenii trebuie să aibă încredere și să fie optimiști în măsura în care pot. Obsesia și gândurile negative scad foarte tare imunitatea”, a declarat Dr. Monica Pop.
Te-ar putea interesa și: Descoperirea pe care a făcut-o Mihaela Bilic despre mâncare, după șase luni de trai la țară: „Am ajuns pe pielea mea la niște concluzii”
Dr. Monica Pop descrie o experiență dificilă în lupta sa cu boala, în care inițial a avut o reacție de neputință și pesimism după ce a descoperit gravitatea situației sale medicale. Deși la început a fost tentată să renunțe și să lase destinul să decidă, și-a dat seama rapid că, în calitate de medic, nu putea să adopte o astfel de atitudine. Ea subliniază importanța optimismului în procesul de vindecare, menționând că o atitudine pozitivă poate influența imunitatea și, implicit, șansele de recuperare. Dr. Pop îndeamnă la speranță și luptă, mai ales în contextul progreselor moderne în medicină, care oferă noi oportunități pentru cei afectați de boli grave.
„Am făcut o prostie pe care vreau să o spun. Prima dată când m-a operat, nu mi-a spus adevărul, am aflat din biletul de externare. Vă dați seama că mi-a căzut tavanul în cap. Norocul meu a fost că mă durea foarte tare după operație. Și asta estompa gândurile. Pe urmă, când am început să scap de dureri, am avut o idee total nefastă. Și anume că eu nu fac absolut nimic. Dacă cel de sus vrea să trăiesc, bine, dacă nu, asta este. Ăsta a fost primul meu gând. Pe urmă, m-am gândit cum pot să spun așa ceva, sunt medic, ce exemplu dau eu. Eu cred că și optimismul meu a ajutat într-un fel. Poate oricine depăși starea psihică negativă. Acest pesimism scade imunitatea îngrozitor. Mai ales acum, că progresele sunt enorme, sunt alte șanse”, a adăugat Dr. Monica Pop, la podcastul „Super Oameni”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News