Dr. Radu Țincu, semnal de alarmă asupra unui aliment din supermarket: Cum e posibil să fie gata în 5 minute? Acasă ne ia 3 ore să-l preparăm!

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artroomstudio
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artroomstudio

Dr. Radu Țincu, medic primar Terapie Intensivă și Toxicologie, a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici unde a explicat de ce important să gătim acasă. 

Gătitul acasă are numeroase beneficii, iar importanța sa poate fi observată în multiple aspecte ale vieții cotidiene. Acasă ai libertatea de a experimenta cu diferite rețete, ingrediente și tehnici de preparare. Poți să-ți dezvolți abilitățile culinare și să descoperi noi arome și combinații de gusturi, ceea ce poate fi o experiență plăcută și creativă.

De asemenea, gătitul acasă este mai ieftin decât mâncarea cumpărată din restaurante sau fast-food-uri. Achiziționarea ingredientelor în vrac și prepararea meselor acasă pot reduce semnificativ cheltuielile legate de alimentație.

Atunci când gătești acasă, ai control total asupra ingredientelor pe care le folosești în preparatele tale. Poți alege ingrediente proaspete, sănătoase și de înaltă calitate, evitând aditivii artificiali, conservanții sau alte substanțe nesănătoase.

De asemenea, îți permite să controlezi cantitatea de grăsimi, sare și zahăr din alimentație, contribuind astfel la menținerea unei diete echilibrate și sănătoase. În plus, poți să te asiguri că mâncarea ta este preparată în condiții igienice și sănătoase.

 

Dr. Radu Țincu: Acasă controlăm elemente importante

 

„Cum e posibil dacă noi facem Lasagna în casă să dureze 3 ore și cum e posibil să o preparăm în 5 minute cumpărată deja din magazin, produsă în urmă cu două luni de zile? E clar că ceva nu e în regulă. Există conservanți, stabilizatori, există ceva care o ține proaspătă.

Trebuie să gătim acasă, acasă controlăm elemente importante.

În primul rând, controlăm cantitatea de sare. Am o grămadă de pacienți tineri care sunt hipertensivi. Păi sunt hipertensivi pentru că o pungă de chipsuri conține enorm de multă sare. Dacă mănânci o pungă de chipsuri, pe lângă calorii, ai foarte multă sare în aportul pe care îl iei.

Așadar, trebuie să ne întoarcem să gătim acasă pentru că vom controla aportul de sare, aportul de zahăr, aportul de grăsimi, și mai putem face ceva, putem selecta tipurile de legume și ce folosim pentru alimentație.

E clar că nu avem timp cu toții, dar atenție, fugim după bani, pierdem timpul ca să-i producem, după care dăm banii să ne tratăm.”, a spus dr. Radu Țincu la podcastul lui Damian Drăghici. 

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Elena Aurel | Categorie: Stiri


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel