Dulceața de ardei iute, o rețetă exotică, savuroasă, afrodisiacă, ciudată pentru unii, extrem de iubită de alții. Nu spuneți 'nu' înainte de a gusta. Vă garantăm că este absolut delicioasă.
Iată cea mai delicioasă rețetă de ardei iuți, pentru care aveți nevoie de foarte puține ingrediente și care se prepară extrem de rapid.
Ingrediente:
– 500 gr ardei iuți roșii (cântăriți înainte de a-i curăța de cotor și semințe)
– 3 gogoșari, curățati
– 500 gr zahăr
– 500 ml oțet
Mod de preparare: Curățati ardeii iuți de semințe, vinișoare și cotor apoi tocați-i cât de mărunt doriți. Folosiți mănuși neapărat! Dați gogoșarii prin mașina de tocat (merge și la robotul de bucatarie sau chiar tocați, ideea e sa fie cât mai mărunți posibil. Puteți să nu folosiți gogoșari, dar dulceața nu va ieși la fel de cremoasă și cred ca nici culoarea nu va fi la fel de intensă. În plus, va fi mult mai iute). Combinați oțetul și zahărul într-un vas cu fund dublu și dați în clocot. Lăsați să fiarbă 5 minute apoi adăugați ardeii iuți și gogoșarii. Dați focul la mic și fierbeți până dulceața se leagă. Pentru a verifica dacă e legată, luați deoparte o lingură de dulceață și lăsați-o să se răcească. În momentul în care e rece, trebuie să fie ușor cleioasă, să nu curgă din farfurie instantaneu, ci să se prelingă. Luați de pe foc și turnați cât e încă fierbinte în borcane sterilizate. Puneți capacul și depozitați în cămară până cănd aveți nevoie.
Este minunată alături de o friptură, legume de orice fel, cu ciocolată sau pe un platou cu brânzeturi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News