E bine sau nu să folosim apa de gură? Medicul Mihail Pautov: „Eu nu obișnuiesc să utilizez”

Data publicării:
Dr. Mihail/ captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail/ captură video TikTok

Medicul Mihail Pautov a discutat recent despre utilizarea apei de gură, menționând că personal nu o include în rutina sa de igienă orală. 

Apa de gură a devenit, în ultimii ani, un produs indispensabil în rutina zilnică de îngrijire orală, alături de periuța de dinți și ața dentară. Aceasta joacă un rol crucial în completarea igienei bucale, oferind beneficii suplimentare, precum împrospătarea respirației, combaterea bacteriilor și prevenirea afecțiunilor dentare. 

Te-ar putea interesa și: Sănătatea orală și impactul asupra sănătății generale. Dr. Mihaela Răescu: „Când nu este o dantură sănătoasă, avem probleme cu sănătatea întregului organism”

E bine sau nu să folosim apa de gură? Medicul Mihail Pautov: „Eu nu obișnuiesc să utilizez”

Medicul Mihail Pautov a vorbit recent în mediul online despre importanța utilizării apei de gură în rutina zilnică. Deși el însuși nu obișnuiește să folosească acest produs, Mihail Pautov recunoaște beneficiile sale, subliniind că apa de gură antibacteriană ajută la combaterea plăcii bacteriene și a respirației urât mirositoare. Potrivit medicului, apa de gură are capacitatea de a ajunge în zonele unde periuțele de dinți și dușurile bucale nu pot ajunge, oferind astfel o protecție suplimentară împotriva bacteriilor.

„Eu nu obișnuiesc să utilizez apa de gură, dar este și ea o soluție. Clătește-ți gura cu apă de gura antibacteriană pentru a ajuta la combaterea plăcii bacteriene și a respirației urât mirositoare. De ce? Pentru că apa de gură poate ajunge în locurile unde periuțe și dușul bucal nu pot, oferind protecție suplimentară împotriva bacteriilor”, a spus medicul Mihail Pautov în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Mit sau realitate? Medicul Mihail Pautov a dezvăluit dacă răceala poate fi cauzată de aerul condiționat

Alternativa la apa de gură

Cu toate acestea, medicul MihailPautov menționează că o igienă orală corectă poate fi menținută și fără utilizarea apei de gură, dacă se folosesc cantități suficiente de pastă de dinți și aceasta este lăsată să acționeze timp de trei minute, urmată de utilizarea unui duș bucal. 

„Dacă totuși te speli cu multă pastă de dinți și lași pasta aceea să acționeze cele 3 minute în care tu te speli, după aceea faci un duș bucal, este foarte probabil să nu ai nevoie de apă de gură, dar este o soluție în a menține o gură sănătoasă”, a mai precizat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Este important să știm că apa de gură nu înlocuiește periajul și folosirea aței dentare, ci completează rutina de îngrijire orală. De asemenea, vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale pentru a monitoriza sănătatea orală și a ajusta utilizarea produselor de igienă, în funcție de nevoile fiecărei persoane. Astfel, apa de gură poate fi un aliat de nădejde în menținerea unei bune igiene orale și a unei respirații proaspete.

@doctor.mihail

Apa de gură susține igiena orală ☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail

Te-ar putea interesa și: Tratamentele stomatologice strict interzise în timpul sarcinii. Dr. Alin Gabor: „Se poate provoca un avort spontan, cu pierderea fătului”

Te-ar putea interesa și: Miturile despre dinți de care trebuie să uiți chiar acum. Zahărul produce cariile sau dinții de lapte nu trebuie tratați



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel