Deși este cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale, ceaiul negru este folosit și ca tratament de îngrijire a părului. Mulți susținători afirmă că ajută la creșterea creșterii părului, la îmbunătățirea culorii părului și la sporirea strălucirii părului.
Deși este cunoscut pentru beneficiile sale nutriționale, ceaiul negru este folosit și ca tratament de îngrijire a părului. Mulți susținători afirmă că ajută la creșterea creșterii părului, la îmbunătățirea culorii părului și la sporirea strălucirii părului, conform healthline.com.
Clătirile cu ceai negru implică aplicarea ceaiului negru pe păr și lăsarea acestuia să stea de la câteva minute la o oră. Acest remediu natural de frumusețe a fost folosit de secole ca o modalitate de a vă menține părul să arate cât mai bine.
Poate îmbunătăți culoarea părului
Ceaiul negru conține o concentrație mare de taninuri, un tip de polifenoli antioxidant care neutralizează compușii care dăunează celulelor numiți radicali liberi.
În special, ceaiul negru conține teaflavine și tearubigine, care îi conferă culoarea închisă caracteristică. Datorită acestui pigment întunecat, clătirile cu ceai negru pot da părului întunecat natural un impuls temporar de culoare și pot ajuta la reducerea aspectului părului gri. Cu toate acestea, această soluție pe termen scurt nu va dura după ce vă spălați părul de câteva ori. În plus, acest tratament nu funcționează bine pentru cei cu păr blond, roșu, alb, maro deschis sau alte culori mai deschise.
Citește continuarea pe DC NEWS
Pentru a-ți da seama dacă pierderea părului este sau nu un motiv de îngrijorare, este important să înțelegi mai întâi ciclul de creștere a părului.
Cele trei stadii de creștere și cădere a părului se numesc stadiile anagen, catagen și telogen. Anagena este faza activă a părului. Este momentul în care se formează păr nou, împingând părul care a încetat să mai crească în susul foliculului. Catagenul este etapa de tranziție în care creșterea se oprește, iar învelișul exterior al rădăcinii (căptușeala foliculului de păr) se micșorează și se atașează de rădăcina firului de păr. Acest lucru este cunoscut sub numele de părul club. În cele din urmă, telogenul este faza de repaus în care foliculul pilos este complet în repaus și părul club este complet format. De obicei, aici începe căderea părului.
Căderea părului este diferită și în rândul bărbaților și al femeilor.
Chelia de tip masculin poate începe după pubertate și pe parcursul anilor. Căderea părului începe deasupra tâmplelor și continuă în jurul perimetrului și în partea de sus a capului pentru a crea un inel de păr de-a lungul părții inferioare a scalpului.
La femei, chelia de tip feminin face ca părul să se subțieze încet, în special pe creștetul capului, și este vizibilă și în jurul părții de păr.
Iată o listă de factori declanșatori care ar putea să vă afecteze creșterea părului.
1. Stresul
Factorii majori de stres pot provoca căderea excesivă a părului. Nașterea unui copil duce, de asemenea, uneori la pierderea părului timp de câteva luni după naștere.
"Personal, am experimentat căderea părului după ce am născut primul meu copil. Nu numai că a existat presiunea de a înțelege rapid cum să fiu mamă, dar să fac totul foarte bine!" a declarat Christine Hourd, un coach de succes și de leadership.
Unele persoane au raportat, de asemenea, căderea părului după un stres psihologic extrem.
Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News