Efectul pe care îl are oțetul asupra rinichilor. Cu siguranță nu știai

Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Freepik
Descriere foto: Sursă foto: Freepik

Oțetul este un ingredient esențial în bucătărie, deoarece multe feluri de mâncare necesită acest ingredient pentru preparare.

Rinichii pot fi afectați în mod special în cazul persoanelor care consumă alcool frecvent, al căror stil de viață este nesănătos, deși este posibil să își piardă funcționalitatea și din alte motive. Există diferite remedii naturale pentru a îmbunătăți starea acestor organe esențiale, responsabile de filtrarea și eliminarea substanțelor de care corpul nostru nu are nevoie, iar oțetul este un ingredient la îndemâna tuturor care poate ajuta semnificativ la buna funcționare a rinichilor, în special un anumit tip de oțet. În orice caz, este întotdeauna important să combinăm aceste măsuri cu o alimentație bună și cu adoptarea unor obiceiuri adecvate.

De ce sunt rinichii organe esențiale

Avem nevoie de rinichi pentru a-și îndeplini funcțiile pentru dezvoltarea normală a vieții. Este adevărat că se poate trăi cu un singur rinichi, urmând anumite reguli precum: să avem o dietă mai degrabă hipoproteică, să facem exerciții fizice moderate în mod regulat, să avem un control medical de rutină și să evităm consumul de tutun, alcool și anumite medicamente, printre altele. Astfel, este foarte probabil ca speranța de viață a persoanei care trăiește cu un singur rinichi să fie foarte similară cu cea a persoanei cu doi rinichi.

Funcția principală a rinichilor este de a menține echilibrul între apă și diferiții nutrienți din organismul nostru. Aceste organe au un caracter purificator și ne ajută să eliminăm o mare parte din substanțele de care nu avem nevoie sau care pot deveni dăunătoare. Pe de altă parte, rinichii sunt responsabili de controlul volumului plasmatic, prevenind deshidratarea. De asemenea, au capacitatea de a regla pH-ul sângelui, menținându-l la valoarea sa fiziologică ideală, prevenind boli precum hipertensiunea. Aceste organe contribuie și la funcția metabolică a gluconeogenezei, care este realizată aproape în totalitate de ficat.

Particularitățile oțetului

Principala diferență între tipurile de oțet este nivelul de concentrație de acid acetic pe care îl are fiecare, responsabil de culoare și gust.

Oțetul conține un conținut ridicat de vitamine și minerale benefice pentru sănătate.

Pietrele la rinichi și oțetul de mere

Pietrele la rinichi sunt acumulări de minerale care se lipesc de rinichi sau de vezică din diferite motive, fie genetice, fie ca rezultat al obiceiurilor nesănătoase. Persoana cu pietre la rinichi experimentează o durere foarte intensă de spate, care îi împiedică viața să se desfășoare în mod normal; de asemenea, această patologie poate declanșa alte simptome precum vărsături, amețeli și sânge în urină. În fața oricărui semn de alarmă, este fundamental să mergem cât mai repede la doctor. 

Prima măsură pe care trebuie să o luăm pentru a elimina aceste pietre, care pot avea dimensiuni foarte variate, este să ne menținem perfect hidratați. Consumul de oțet de mere poate duce la o îmbunătățire semnificativă a stării de sănătate a celor care suferă de pietre la rinichi.

Acest tip de oțet are un efect foarte pozitiv datorită conținutului său ridicat de acid acetic, având capacitatea de a curăța organele afectate cu eficacitate, transformând urina într-un lichid mai puțin acid, prevenind astfel formarea de noi pietre la rinichi; pe lângă faptul că le înmoaie și sparge pe cele deja existente, reducând semnificativ durerea.

Cum să consumăm oțetul de mere

Există diverse moduri pentru toate gusturile de a consuma acest ingredient atât de benefic pentru sănătate, care are, de asemenea, un gust foarte plăcut. O opțiune bună, mai ales în perioadele calde, este să amestecăm două linguri de oțet de mere cu apă și gheață. De asemenea, este un dressing excelent pentru salate și creme de legume.

Pentru a preveni pietrele la rinichi, este important să menținem o greutate sănătoasă, să evităm viața sedentară și să eliminăm complet din viața noastră consumul de substanțe precum tutunul și alcoolul, scrie 20minutos.es.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel