Emma Răducanu a făcut spectacol la Wimbledon. Revine în Top 100 WTA - Video

Data publicării:
Emma Răducanu, foto Instagram
Descriere foto: Emma Răducanu, foto Instagram

Emma Răducanu revine în Top 100 WTA.

Emma Răducanu s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon 2024. Jucătoarea cu origini românești a învins-o în două seturi, 6-2, 6-3, pe grecoaica Maria Sakkari, favorita numărul 9, vineri la All England Club.

Emma Răducanu, campioană la US Open în anul 2021, ia parte la Ediția 2024 Grand Slam-ului londonez în după ce a beneficiat de wild card oferit de organizatori, în contextul în care a coborât foarte mult în clasamentul WTA la capătul unui sezon competițional 2023 în care a jucat foarte puţin, din cauza afecțiunilor medicale cu care s-a confruntat, respectiv intervenţii chirurgicale la ambele încheieturi şi la o gleznă.

A revenit în Top 100 WTA

Jucătoarea al cărei tată este român se situa pe locul 135 mondial înaintea turneului de la Wimbledon 2024, dar calificarea în optimile competiției îi asigură un salt de peste 40 locuri în ierarhia feminină. Astfel, va reveni în Top 100 WTA după încheierea acestei competiţii.

Video

 

Fostă numărul 10 mondial, Emma Răducanu o va înfrunta în optimi pe neozeelandeza Lulu Sun, venită din calificări.

Citește și - Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea

Amintim faptul că Emma Răducanu a primit, în anul 2021, medalia Ordinului Imperiului Britanic din partea Regelui Charles al III-lea, după ce a devenit atunci prima jucătoare de tenis venită din calificări ce a reuşit să câştige un titlu de Mare Şlem, la US Open.

În pofida unui sezon 2022 dezamăgitor, fenomenul Emma Răducanu a fost onorat char de Regele Charles al III-lea. Jucătoarea britanică cu origini românești, datorită performanței de la US Open, a fost numită membru al Ordinului Imperiului Britanic (MBE) de către Regele Charles al III-lea, la o ceremonie care a avut loc la Castelul Windsor.

"A fost grozav să primesc această onoare astăzi, din partea Majestăţii Sale Regale. Mă simt extrem de recunoscătoare" a declarat Emma Raducanu într-un comunicat dat publicităţii de agentul său. Vezi detalii aici!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andrei Itu | Categorie: Sport


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel