Prof. Dan Vodnar a spus adevărul despre vopseaua pe care o folosesc gospodinele pentru colorarea ouălor de Paște.
Prof. Dan Vodnar a fost invitat în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde a dezvăluit mai multe sfaturi importante ce țin de prepararea anumitor delicatese de pe masa de Paște. Una dintre întrebările tuturor gospodinelor, care a devenit tot mai actuală de la un an, la altul, a fost cea cu privire la folosirea vopselelor din comerț pentru colorarea ouălor. De-a lungul timpului, s-a spus faptul că acest produs are extrem de multe chimicale și că poate fi extrem de dăunătoare pentru organismul nostru, iar specialistul a dezvăluit care e de fapt realitatea.
„Ouăle care se pun în sucul de sfeclă trebuie lăsate peste noapte în baia de colorare, ca să obții o culoare suficient de bună. În schimb, e mult mai rapid să obținem un rezultat bun, dacă utilizăm această vopsea din comerț. La final se pune și ulei pe suprafața oului, pentru a luci și pentru a nu se duce vopseaua.”, a declarat Prof. Dan Vodnar în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.
Așadar, chiar dacă sunt multe persoanele care consideră faptul că această vopsea este periculoasă pentru sănătate, Prof. Dan Vodnar spune că, în realitate, oamenii consumă mult mai mulți coloranți din alte alimente, decât ar face-o din vopseaua ouălor de Paște. Din acest motiv, nu ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la acest produs.
„Nu are nimic dacă folosim vopsea. Avem tendința de a crede că acea substanță nu e bună de consum. În realitate, noi mâncăm mulți coloranți alimentari, iar acest colorant pe care-l folosim la vopsirea ouălor nu ne face nimic negativ, adică nu aduce un aport de substanțe cancerigene în organismul nostru, sub nicio formă. Există însă și alternative pentru persoanele care nu vor să folosească vopseaua, precum e spanacul, turmericul, ceapa, afinele.”, mai spune specialistul.
În final, acesta a dezvăluit și un truc excelent, astfel încât să nu crape ouăle la fiert, iar acesta este adăugarea de sare în apă, în momentul în care ouăle sunt pregătite pentru colorat.
„Mai am încă o sugestie pentru persoanele care fierb ouă. Ar trebui să pună sare în apă la fiert, ca să nu se spargă oul. Sarea reglează presiunea din apă și nu mai pătrunde în interiorul porilor, de aceea se pune sare.
Ouăle sunt bune și peste o săptămână după ce le-ai vopsit, dar cu condiția să le ții la o temperatură cum este cea a camerei, nu în soare, pentru că atunci devin cauciucate.”, mai spune Prof. Dan Vodnar în cadrul emisiunii de pe Pro TV.
Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de drob de miel pentru masa de Paște. Evită această greșeală dacă nu vrei ca preparatul să se sfărâme
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News