Este cancerigenă și toxică vopseaua de ouă? Prof. Dan Vodnar, adevărul despre acest produs controversat

Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Prof. Dan Vodnar a spus adevărul despre vopseaua pe care o folosesc gospodinele pentru colorarea ouălor de Paște.

Prof. Dan Vodnar a fost invitat în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV, unde a dezvăluit mai multe sfaturi importante ce țin de prepararea anumitor delicatese de pe masa de Paște. Una dintre întrebările tuturor gospodinelor, care a devenit tot mai actuală de la un an, la altul, a fost cea cu privire la folosirea vopselelor din comerț pentru colorarea ouălor. De-a lungul timpului, s-a spus faptul că acest produs are extrem de multe chimicale și că poate fi extrem de dăunătoare pentru organismul nostru, iar specialistul a dezvăluit care e de fapt realitatea. 

„Ouăle care se pun în sucul de sfeclă trebuie lăsate peste noapte în baia de colorare, ca să obții o culoare suficient de bună. În schimb, e mult mai rapid să obținem un rezultat bun, dacă utilizăm această vopsea din comerț. La final se pune și ulei pe suprafața oului, pentru a luci și pentru a nu se duce vopseaua.”, a declarat Prof. Dan Vodnar în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV. 

Citește și: Rețetă de ciorbă de miel. Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite: „Va fi mult mai gustoasă dacă faci asta”. Secretele pe care nu le știai 

Vopseaua nu prezintă un pericol pentru sănătate

Așadar, chiar dacă sunt multe persoanele care consideră faptul că această vopsea este periculoasă pentru sănătate, Prof. Dan Vodnar spune că, în realitate, oamenii consumă mult mai mulți coloranți din alte alimente, decât ar face-o din vopseaua ouălor de Paște. Din acest motiv, nu ar trebui să ne îngrijorăm cu privire la acest produs.

„Nu are nimic dacă folosim vopsea. Avem tendința de a crede că acea substanță nu e bună de consum. În realitate, noi mâncăm mulți coloranți alimentari, iar acest colorant pe care-l folosim la vopsirea ouălor nu ne face nimic negativ, adică nu aduce un aport de substanțe cancerigene în organismul nostru, sub nicio formă. Există însă și alternative pentru persoanele care nu vor să folosească vopseaua, precum e spanacul, turmericul, ceapa, afinele.”, mai spune specialistul. 

VEZI și: Câte minute se fierb, de fapt, ouăle de Paște și ce trebuie să faci ca să nu se crape coaja. Secretele lui chef Ștefan Popescu de la Chefi la Cuțite

De ce trebuie să pui sare în apa în care fierbi ouăle

În final, acesta a dezvăluit și un truc excelent, astfel încât să nu crape ouăle la fiert, iar acesta este adăugarea de sare în apă, în momentul în care ouăle sunt pregătite pentru colorat. 

„Mai am încă o sugestie pentru persoanele care fierb ouă. Ar trebui să pună sare în apă la fiert, ca să nu se spargă oul. Sarea reglează presiunea din apă și nu mai pătrunde în interiorul porilor, de aceea se pune sare. 

Ouăle sunt bune și peste o săptămână după ce le-ai vopsit, dar cu condiția să le ții la o temperatură cum este cea a camerei, nu în soare, pentru că atunci devin cauciucate.”, mai spune Prof. Dan Vodnar în cadrul emisiunii de pe Pro TV.

Te-ar putea interesa și: Sorin Bontea, rețetă de drob de miel pentru masa de Paște. Evită această greșeală dacă nu vrei ca preparatul să se sfărâme

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel