Este sau nu periculoasă epilarea definitivă pentru sănătate? Adevărul despre radiațiile emise de aparatul care te scapă definitiv de păr

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Freepik.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: Freepik.com

Andreea Tudorache a dezvăluit tot ce trebuie să știi despre epilarea definitivă.

Epilarea definitivă este una dintre tehnicile de îndepărtare a părului la care apelează tot mai multe femei în ziua de astăzi, întrucât rezultatele pot fi cu adevărat miraculoase. Totuși, mai există în continuare anumite suspiciuni cu privire la impactul negativ pe care aparatul folosit pentru această procedură îl poate avea asupra sănătății noastre. Ba mai mult, anumite voci au declarat de-a lungul timpul faptul că radiațiile acestei tehnologii pot fi extrem de periculoase, iar pentru a înlătura complet acest mit, am stat de vorbă cu Andreea Tudorache, specialist în domeniu. 

„Eu am făcut foarte multă cercetare în ceea ce privește acest mit, pentru că mi-am dorit să-mi reiau epilarea definitivă imediat după ce am născut. Mi-am întrebat medicul, nu m-am apucat să caut doar pe internet. I-am zis că eu încă alăptăm și l-am întrebat când aș putea să reiau. Mi-a spus că oricând, nu ajunge nimic în sânge, deci nici în laptele matern, am primit undă verde.”, a declarat Andreea Tudorache, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la SPECTACOLA. 

Te-ar putea interesa și: De câte tipuri este remodelarea corporală. Andreea Tudorache: „Acestea sunt cele mai folosite tehnologii” / VIDEO

Youtube video image

Laserul, folosit și în trataemnte medicale

Un alt argument care justifică faptul că această procedură este una cât de poate de sigură este faptul că laserul a fost și este folosit și pentru diferite proceduri medicale.

„Ar mai fi un argument. Laserul este folosit în scopuri medicale, nu a fost inventat pentru epilare definitivă, ci pentru ca să salveze vieți și aceste lungimi de undă se folosess în operații efectiv. Cu cât este mai adâncă lungimea de undă, cu atât e mai noninvazivă procedura și poate ajunge în anumite locuri în care nu poți ajunge cu bisturiul.”, ne mai spune aceasta.

VEZI și: Cine poate apela la remodelarea corporală, tehnica care te scapă de celulită și kilogramele în plus. Andreea Tudorache: „În 40 de minute poți lucra trei zone”

Ne radiem dacă apelăm la epilarea definitivă?

În final, una dintre grijile principale ale femeilor este aceea că epilarea definitivă radiază corpul, lucru care este total fals, ne spune Andreea Tudorache.

„În ceea ce privește radiațiile, numărul lor este unul extraordinar de mic, mai mic decât cel pe care-l emană telefonul mobil, pe care-l avem zi de zi cu noi. Te expune lunar unei radiații sigure, din punct de vedere tehnic. O procedură durează o oră, odată pe lună, nu sunt radiații care afectează sănătatea. Sunt unele persoane care mai întreabă ce se întâmplă în anumite zone, cum ar fi axila, unde sunt mulți ganglioni, aia ar fi o zonă mai periculoasă, din punct de vedere medical, dar este foarte sigur, nu atinge niciun ganglion, nu se întâmplă nimic.”, a continuat specialista.

Citește și: Beneficiile remodelării corporale. Ajută sau nu la slăbit? Andreea Tudorache: „Acum mergem pe o tehnologie mult mai avansată”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel