Eurovision 2024. A fost anunțat orașul care va găzdui competiția muzicală: „Se aliniază perfect cu spiritul competiției”

Data actualizării: | Data publicării:
Eurovision
Descriere foto: Eurovision

Eurovision 2024. Orașul gazdă a fost anunțat. Unde va avea loc una dintre cele mai mari competiții. Este un oraș vibrant și puternic.

Fanii muzicii se vor aduna în Malmo în luna mai a anului viitor pentru a urmări următoarea ediție a concursului Eurovision, au anunțat organizatorii. Suedia a câștigat dreptul de a găzdui concursul din 2024 după ce Loreen a ieșit victorioasă la Liverpool cu piesa "Tattoo", conform informațiilor furnizate de Sky News.

prima femeie care a câștigat concursul de mai multe ori

Loreen a scris istorie la acest eveniment, devenind prima femeie care a câștigat concursul de mai multe ori și a propulsat Suedia în fruntea clasamentului all-time, cu șapte victorii. Liverpool a organizat concursul în acest an în numele Ucrainei, care nu a putut organiza evenimentul din cauza invaziei rusești în curs de desfășurare în țară. Malmo, situată în sudul Suediei, va fi gazda concursului pentru a treia oară, după ce l-a organizat ultima dată în 2013 - anul în care Loreen a câștigat pentru prima dată.

Alegerea Malmo a fost rezultatul unui proces de licitație desfășurat în Suedia, care a avut în vedere facilitățile de cazare pentru delegați, jurnaliști și radiodifuzori, precum și pentru miile de fani care vor vizita orașul.
Martin Österdahl, șeful Eurovision, a declarat că „organizatorii sunt "încântați" de această decizie, adăugând: "Suntem încântați să ne întoarcem în acest oraș vibrant și dinamic, care a demonstrat că are spațiile și infrastructura perfecte pentru organizarea celui mai mare eveniment de muzică live din lume. Angajamentul Malmö față de diversitate, incluziune și inovație se aliniază perfect cu spiritul competiției. În plus, dimensiunea compactă a orașului și infrastructura bine dezvoltată de transport vor permite tuturor celor implicați în concurs, inclusiv delegațiilor, mass-media și fanilor, să se deplaseze cu ușurință în oraș. Angajamentul orașului față de sustenabilitate și inițiativele ecologice se aliniază, de asemenea, perfect cu propriile noastre valori.", potrivit AlephNews.

Stockholm și Copenhaga au mai găzduit concursul Eurovision de trei ori, în timp ce Londra, Luxembourg City și Dublin au fost orașe-gazdă pentru mai multe ediții. Pe măsură ce orașul-gazdă a fost anunțat, celelalte țări își vor începe pregătirile treptat în timpul toamnei și iernii, majoritatea dintre ele selectând participanții abia în noul an.

Ce a spus Mihai Trăistariu despre Eurovision 2023

Mihai Trăistariu, un celebru artist din industria muzicală, dar și românul care a reușit să cucerească cele mai mai multe puncte la Eurovision, este energic în a dezvolta subiectul vuit în toată țara cu privire la performanța României la cea mai de anvergură competiție muzicală din lume- Eurovision.

În interviul exclusiv pe care l-am avut cu celebrul Mihai Trăistariu, am atins mai multe subiecte de interes pentru publicul și fanii Eurovision. Nu este ceva necunoscut faptul că România nu a trecut mai departe pe scara Eurovision.

„Adevărul e că publicul a votat, dar au fost selectate cele 12 piese finale de către un juriu și eu am criticat acest juriu deoarece nu cred în ei, că am fost și eu în locul lor (în juriu), de două ori chiar, și m-au sunat diverși „Vezi că am și eu o piesă, te rog frumos, Mihai!”, și eu le-am repetat-o și le-am zis „Nu, eu nu fac măgării d-astea”. Deci, dacă pe mine m-au sunat, nu îi sună și pe alții? Hai să fim serioși! Se judecă în juriul ăla de se rupe, adică nu cred în jurii, sunt corupte, nu știu dacă primesc sacoșe sau bani, dar telefoane primesc. Mai bine lăsăm pe public, dar, uite că publicul...nu putem știi dacă, uite spre exemplu și Andrei Theodor, dacă nu și-a cumpărat vreo mie de cartele sau 5.000, poți să știi lucrul ăsta? El ca să-și lanseze destinul, ce, n-ar fi putut să ia mai multe cartele? Nu știm noi lucrul ăsta. Așa s-a întâmplat la Eurovision Junior acum 10 ani. A câștigat o fată, iar din acel moment nu s-a mai ținut Eurovision Junior în România, pentru că România a ieșit pe ultimul loc. O fetiță cu un tată bogat și-a forțat destinul, a cumpărat 8000 de cartele și a ieșit pe ultimul loc în finală. Ce ai rezolvat? România s-a supărat așa tare încât n-a mai ținut niciodată Eurovision Junior la noi. În afară încă se face. După părerea mea, decât un juriu corupt, mai bine lași pe mâna publicului, cu un singur vot pe un telefon ca să fie cât mai concludent, aceasta se poate realiza cu seria de telefon (...) nu cred că ar fi votat țara așa ceva”, a mai menționat Mihai Trăistariu pentru Spectacola.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel