Exercițiul banal care te ajută să reduci semnificativ stresul. Doctor Mihail: „Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta”

Data publicării:
Captură video: YouTube/Doctor Mihail
Descriere foto: Captură video: YouTube/Doctor Mihail

Doctor Mihail a prezentat, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok, un exercițiu simplu care ne ajută să ne scădem nivelul de stres și să ne relaxăm. 

Stresul are numeroase efecte asupra corpului uman, care pot varia de la reacții acute, imediate, până la consecințe cronice pe termen lung. Unele dintre cele mai comune cauze ale stresului sunt problemele familiale sau la locul de muncă, problemele financiare, problemele de sănătate, dar și unii factori de mediu precum poluarea. 

Simptomele stresului pot apărea sub diferite forme, de la simptome fizice: dureri de cap, oboseală, tulburări ale somnului, la simptome emoționale: anxietate, depresie. De asemenea, tot stresul poate cauza pierderi de memorie și dificultăți de concentrare. Pe termen lung, stresul poate duce la apariția unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare, hipertensiunea și diabetul. Poate slăbi sistemul imunitar, făcând organismul mai susceptibil la infecții și alte boli. 

Te-ar putea interesa și: Toți am greșit până acum! Ce trebuie să știi atunci când îți alegi periuța de dinți: „De multe ori credeam că...”

„Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta”

Există mai multe metode de a gestiona stresul, precum anumite tehnici de relaxare, exerciții și chiar activitatea fizică regulată. Într-unul dintre videoclipurile sale de pe TikTok, Doctor Mihail a prezentat un astfel de exercițiu foarte simplu și la îndemâna oricui, indiferent de vârstă sau condiție fizică. 

„Dacă te simți stresat, poți să faci o meditație, dar dacă nu ai timp pentru o meditație și ai 20 de secunde este ceea ce se cheamă oftat fiziologic. Este ceea ce faci când caști. Este ceea ce face câinele în fiecare seară. Câinele, înainte să adoarmă seara, face asta. Și putem să exersăm și noi chestia asta. Și trei astfel de oftaturi fiziologice, care durează 30 de secunde, s-a dovedit că te destresează la jumătate la nivelul de stres pe care îl ai. Tot ce trebuie să faci este să inspiri profund, pe nas, și când ai ajuns la capăt, mai dai un inspir. Și dai afară pe gură. Explicația este una fiziologică. Inima cumva se contractă, se expandează spațiul în care inima poate să stea. Inima crede că ceva se întâmplă și trebuie să te calmeze și efectiv te calmează. Este o chestie fizică, ține de nervos. sistem central și care funcționează de fiecare dată”, a explicat Doctor Mihail, într-un videoclip postat pe pagina sa de TikTok.

Te-ar putea interesa și: Trei măsuri de ajutor dacă suferi de hipotiroidism. Carmen Brumă: „Evită aceste alimentele”

 

@doctor.mihail

Un instument util care te ajută să reduci stresul. Tu știai asta❓????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Spectacola Team | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel