Celebra artistă internațională a dezvăluit rețeta sa secretă pentru faimoasa pâine cu scorțișoară pe care o prepară de Crăciun.
Dolly Parton a dezvăluit cum prepară delicioasa pâine cu scorțișoară.
"Trebuie să mănânci pâine cu scorțișoară cu tone și tone de unt de Crăciun. Mai ales dacă o poți face cu familia ta", spune cântăreața, care este naratorul filmului Dolly Parton's Christmas of Many Colors de la NBC.
Fie că preparați rețeta singur sau împreună cu cei dragi, acest desert sunt mic dejun perfect pentru zilele de sărbătoare.
Pâine cu scorțișoară - rețeta lui Dolly Parton
Pentru 8 persoane;
Spray de gătit cu ulei vegetal
1/2 cană de zahăr
1 1/2 linguriță de scorțișoară
1 aluat de pâine congelată, (îl folosim decongelat”
4 linguri (1/2 baton) de unt, topit
1 cană de zahăr pudră, cernut
2 linguri de apă sau suc proaspăt de lămâie
Mod de preparare
1. Acoperiți două tăvi de pâine de 8 1/2 x 4 1/2 x 2 1/2 inch cu spray de gătit cu ulei vegetal. Într-un vas puțin adânc, combinați zahărul și scorțișoara și lăsați deoparte.
2. Tăiați aluatul pe lungime în două bucăți. Se fac patru tăieturi transversale, puțin adânci, în fiecare bucată. Ungeți aluatul cu unt pe toată suprafața. Rulați fiecare pâine în amestecul de scorțișoară, împachetând-o în pliuri. Așezați pâinile în formele pregătite și lăsați-le deoparte într-un loc cald pentru a crește timp de 30 de minute.
3. În timp ce pâinea crește, preîncălziți cuptorul la 300 de grade.
4. Coaceți pâinea, întorcând o dată formele, timp de 35 de minute sau până când partea de sus este aurie.
5. Între timp, preparați glazura. Într-un bol mic, amestecați energic zahărul pudră și apa (sau sucul de lămâie), adăugând mai mult lichid dacă este necesar, până când amestecul este omogen. Răsturnați pâinile pe un grătar cât sunt încă calde; stropiți-le cu glazura.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News