FBI a ajuns la concluzia că Alec Baldwin a apăsat pe trăgaciul armei cu care a împuşcat-o din greşeală pe directoarea de fotografie Halyna Hutchins în timpul filmărilor la 'Rugină', ceea ce contrazice versiunea actorului, care susţine că nu a declanşat arma.
Raportul FBI, la care a avut acces ABC News, precizează că revolverul era în stare bună şi "nu se putea descărca fără a apăsa trăgaciul".
Într-un interviu acordat ABC News în octombrie anul trecut, actorul a asigurat că nu a apăsat niciodată pe trăgaciul pistolului şi că acesta s-a descărcat singur la eliberarea ciocanului.
Raportul poliţiei a calificat moartea lui Hutchins drept accident deoarece "nu există nicio dovadă convingătoare că arma a fost încărcată intenţionat cu muniţie adevărată".
Procuratura locală nu a depus încă nicio acuzaţie împotriva lui Baldwin, care a fost acuzat de omucidere prin imprudenţă de către familia victimei, şi aşteaptă să obţină înregistrările telefonice ale actorului.
Halyna Hutchins a murit pe 21 octombrie 2021 din cauza rănilor prin împuşcare pe care le-a suferit în timp ce Baldwin repeta scene ale filmului în New Mexico cu o armă care ar fi trebuit să fie goală, dar care s-a dovedit a fi încărcată.
Autorităţile din New Mexico i-au amendat cu aproape 140.000 de dolari în aprilie pe producătorii filmului, inclusiv pe Baldwin, pentru că nu au respectat protocoalele de securitate, notează Agerpres.
În momentul tragediei, pe 21 octombrie, la o fermă din Santa Fe (New Mexico), Alec Baldwin manevra un pistol în timp ce lucra la o scenă din film cu directoarea de imagine Halyna Hutchins.
Alec Baldwin a declarat că a fost informat că pistolul de recuzită era "rece" - termen care desemnează armele care nu sunt încărcate cu muniţie reală.
Brian Panish, care îi reprezintă pe soţul şi fiul Halynei Hutchins, a condamnat, în timpul unei conferinţe de presă susţinute marţi, "comportamentul periculos" al lui Alec Baldwin şi măsurile de reducere a costurilor luate de actor şi de ceilalţi producători ai western-ului cu buget redus care au dus la moartea directoarei de imagine.
Avocatul a prezentat o listă conţinând, în opinia sa, "cel puţin 15 criterii" în vigoare în industria cinematografică care au fost ignorate pe platoul de filmare al peliculei "Rust".
Brian Panish a afirmat că ar fi trebuit să se folosească un pistol fals şi nu o armă reală şi că nu exista nicio persoană calificată să manipuleze armele de foc în momentul accidentului. În cele din urmă, el a deplâns faptul că echipa de filmare nu a fost dotată cu echipament de protecţie, aşa cum este cazul în timpul filmărilor unor scene care necesită tragerea de cartuşe goale.
Procesul a fost intentat în statul New Mexico, unde s-a produs moartea Halynei Hutchins
Întrebat în legătură cu valoarea despăgubirii pe care o solicită familia, Panish a răspuns: "credem că va fi substanţială".
Autorităţile americane nu au plasat deocamdată nicio persoană în mod oficial sub acuzare în urma tragediei şi continuă să caute răspunsuri care să explice motivul pentru care mai multe gloanţe reale au fost aduse pe platoul de filmare.
Într-un interviu acordat canalului american ABC, difuzat pe 2 decembrie, Alec Baldwin a declarat că nu se simte nici vinovat, nici ''responsabil'' pentru moartea Halynei Hutchins.
''Cel mai bun mod, singurul mod de a o onora pe Halyna Hutchins, este descoperirea adevărului. La asta lucrez, pe asta insist, asta cer'', a precizat Alec Baldwin într-o postare pe Instagram, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News