O cercetare susține că, deși fumează mai puțin decât bărbații, femeile sunt mai puțin dispuse să renunțe la țigări.
Un studiu efectuat pe mai mult de 35.000 de fumători a constatat că femeile fumează mai puține țigări decât bărbații, dar au mai puține șanse să renunțe. Cercetarea a fost prezentată la Congresul Societății Europene de Cardiologie.
Autoarea studiului, Ingrid Allagbe, doctorandă la Universitatea din Burgundia, Dijon, Franța, spune că ”femeile care au folosit servicii de renunțare la fumat au avut rate mai mari de supraponderalitate sau obezitate, depresie și anxietate în comparație cu bărbații”.
”Descoperirile noastre evidențiază necesitatea de a oferi intervenții de renunțare la fumat adaptate nevoilor femeilor. Acest studiu a comparat caracteristicile și ratele de abstinență ale bărbaților și femeilor care vizitează serviciile de renunțare la fumat între 2001 și 2018, în Franța. (...) Studiul a înscris fumători în vârstă de 18 ani și peste cu cel puțin un factor de risc suplimentar pentru boli cardiovasculare: supraponderal/obez; colesterol ridicat; diabet; tensiune arterială crescută; antecedente de accident vascular cerebral, atac de cord sau angina pectorală. S-a folosit o scară de dependență a nicotinei pentru a clasifica participanții ca dependență ușoară, moderată sau severă”, afirmă cercetătoarea, potrivit unui comunicat al Societății Europene de Cardiologie.
Citește continuarea pe DC Medical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News