Festivalul Opera Copiilor. Felicia Filip lansează o invitație pe care nu trebuie să o ratezi! video

Data publicării:
Felicia Filip, la Interviurile Spectacola și DC News
Descriere foto: Felicia Filip, la Interviurile Spectacola și DC News

A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a început pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru micii spectatori. Cu 60 de spectacole și 37 de ateliere, festivalul aduce o atmosferă vibrantă de muzică, dans, și veselie, unde copiii pot descoperi bucuria și magia artei. Sub conducerea Feliciei Filip, Opera Copiilor promite să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze educația artistică într-un mod captivant și interactiv.

A opta ediție a Festivalului Opera Copiilor a debutat pe 17 mai și se va desfășura până pe 9 iunie, oferind un program bogat și diversificat pentru copii de toate vârstele. În fiecare weekend, între orele 10 și 21, iar vinerea de la 16 la 21, Opera Copiilor din Giulești devine un tărâm magic al artei și culturii.

Un “festin artistic” de neuitat

Festivalul Opera Copiilor include 60 de spectacole și 37 de ateliere, toate gândite să aducă bucurie și să educe prin artă. Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii, descrie atmosfera vibrantă a festivalului: “Totul este însoțit de muzică, de dans, de veselie, de culoare, de lumini, de umbre și, în afară de acestea, e acea muzică pe care ți-o dă hohotul de râs al copiilor.”

Educație prin artă

Unul dintre obiectivele principale ale Festivalului Opera Copiilor este de a oferi copiilor o înțelegere profundă a vieții artistice. “După fiecare sfârșit de spectacol, copilul să înțeleagă ce înseamnă viața artistului, ce înseamnă parcursul și la propriu și la figurat al acestui drum de artist,” explică Felicia Filip.

Diversitate și interactivitate

Festivalul Opera Copiilor se desfășoară în diverse spații tematice denumite Aventura Park , Grădina de fluturi, Madrigalul pentru copii și Orășelul bebelușilor. Aceste spații sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și creativitatea copiilor, oferindu-le oportunități variate de învățare și distracție.

Spectacole și musical-uri

Festivalul Opera Copiilor prezintă și musical-uri îndrăgite precum Matilda, aducând pe scenă povești captivante și educative. Motto-ul Operei Copiilor, "Copilul este cel care educă maturul!", reflectă importanța viziunii copiilor în formarea și educarea publicului adult.

“De exemplu, după seria de spectacole cu Matilda, urmează Frumoasa adormită, balet, (...) pe scena Sălii Mari. Apoi este vorba despre Salonul Mozart, unde sunt spectacole cu universul magiei și, bineînțeles, un basm simfonic, Petrică și lupul.”

În Salonul Underground, unde s-a mutat Scufița roșie, urmează Bubu, un personaj creat special pentru categoria de vârstă 0-3 ani.

Incluziune pentru toate vârstele

Nu există o limită de vârstă pentru participarea la Festivalul Opera Copiilor, însă spectacolele sunt adaptate pentru diferite grupe de vârstă: 0-3 ani, 4-6 ani, 7-10, 11 ani și așa mai departe. Fiecare spectacol are indicată vârsta minimă recomandată, asigurându-se astfel că fiecare copil se bucură de o experiență adecvată nivelului său de dezvoltare.

Repertoriu internațional și recunoaștere

Spectacolele prezentate în cadrul Festivalului Opera Copiilor fac parte dintr-un repertoriu internațional, testat de timp, incluzând opere, operete, musicaluri și balet. “Spectacolele noastre sunt compuse din repertoriul internațional care are această probă a timpului fie că vorbim despre operă, operetă, musical sau balet,” precizează Felicia Filip.

Opera Copiilor a fost prezentă la Gala UNITER, unde a primit un premiu special pentru “coerența și consecvența programelor” și a fost nominalizată pentru spectacolul de operă Elixirul dragostei.

Continuitate și succes

Cele mai importante spectacole ale Festivalului Opera Copiilor beneficiază de suplimentări și reluări în stagiunile următoare, asigurând astfel continuitatea și accesul unui public cât mai larg la aceste producții de succes.

Festivalul Opera Copiilor reprezintă o oportunitate extraordinară de a introduce copiii în lumea fascinantă a artei și culturii, oferindu-le momente de neuitat și învățături valoroase. Sub conducerea inspirată a Feliciei Filip, acest festival continuă să îmbogățească viețile tinerilor spectatori și să promoveze importanța educației artistice.

 

 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Cristina Roman | Categorie: Teatru - Opera


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel