Ficațeii de pui în sos de vin și rosii la tigaie au un gust excelent datorită sosului dulce-acrișor, la care contribuie atât roșiile, cât și vinul alb.
INGREDIENTE:
300 grame de ficăței de pui
1 ceapă galbenă
4-5 căței de usturoi
2 roșii
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui1
00 ml de vin alb
sare
piper
1 legătură de frunze de pătrunjel
MOD DE PREPARARE: Ficățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor la foc mic în ulei de floarea soarelui, până ce se înmoaie. Se curăță și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se adaugă în tigaia cu ceapa călită. Apoi se adaugă în tigaie ficățeii de pui bine scurși de apă și se prăjesc ușor pe toate fețele, până ce își schimbă culoarea. În același timp se adaugă în tigaie și feliile de roșii. Se condimentează ficățeii cu sare și piper, se adaugă vinul, se acoperă tigaia cu capacul și se lasă la foc mic, ca să se prepare înăbușit. Când sosul a mai scăzut puțin și ficățeii s-au pătruns, se ia capacul de pe tigaie, se mai lasă 1-2 minute, după care se oprește focul de la aragaz. Atunci ficățeii pot fi serviți, presărați cu pătrunjel tocat și cu mămăliguță caldă alături.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News