Ficățeii de pui în stil grecesc au un gust extrem de bun, iar această rețetă se prepară foarte rapid.
INGREDIENTE:
500 g ficăței de pui
5 lg ulei de măsline
2-3 lg făină albasare,
piper după gust
1 lgt rasă de oregano uscat, mărunțit
1 cățel de usturoi
zeamă de la o jumătate de lămâie
un strop de coniac
pătrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE: Mai întâi se curăță ficățeii de eventualele impurități apoi se lasă câteva minute în apa rece. Se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă de apă. Eventual se mai șterg cu prosoape absorbante. Într-un bol se pune făina. Se tăvălește prin făină fiecare ficățel. Se pune uleiul la încins într-o cratiță. Se dau drumul ficățeilor în ulei și se lasă să se prăjească timp de 8-10 minute, amestecând pentru a-i lua focul pe toate părțile. Când au început să se rumenească, se condimentează cu sare și piper după gust și oregano. Se amestecă. Se adaugă și usturoiul pisat sau tăiat mărunt și se amestecă din nou. Se lasă 2 minute pentru a-și lua din aroma usturoiului. La final se adaugă zeama de lămâie și coniacul. Se lasă să se evapore alcoolul, amestecând continuu.
Se presară pătrunjel verde și se servește imediat.
POFTĂ BUNĂ!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News