Ficăței de pui în stil grecesc. Rețetă absolut delicioasă și rapidă

Data publicării:
Ficăței de puui în stil grecesc, sursa pixabay/ autor Istvan Hauser
Descriere foto: Ficăței de puui în stil grecesc, sursa pixabay/ autor Istvan Hauser

Ficățeii de pui în stil grecesc au un gust extrem de bun, iar această rețetă se prepară foarte rapid.

INGREDIENTE: 

500 g ficăței de pui

5 lg ulei de măsline

2-3 lg făină albasare,

piper după gust

1 lgt rasă de oregano uscat, mărunțit

1 cățel de usturoi

zeamă de la o jumătate de lămâie

un strop de coniac

pătrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE: Mai întâi se curăță ficățeii de eventualele impurități apoi se lasă câteva minute în apa rece. Se pun într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă de apă. Eventual se mai șterg cu prosoape absorbante. Într-un bol se pune făina. Se tăvălește prin făină fiecare ficățel. Se pune uleiul la încins într-o cratiță. Se dau drumul ficățeilor în ulei și se lasă să se prăjească timp de 8-10 minute, amestecând pentru a-i lua focul pe toate părțile. Când au început să se rumenească, se condimentează cu sare și piper după gust și oregano. Se amestecă. Se adaugă și usturoiul pisat sau tăiat mărunt și se amestecă din nou. Se lasă 2 minute pentru a-și lua din aroma usturoiului. La final se adaugă zeama de lămâie și coniacul. Se lasă să se evapore alcoolul, amestecând continuu.


Se presară pătrunjel verde și se servește imediat.


POFTĂ BUNĂ!



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel