Fisticul, fructul versatil, cu beneficii pentru sănătate. Ajută în reducerea colesterolului și previne bolile de inimă

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Fisticul este unul dintre cele mai versatile fructe oleaginoase, cu un impact important asupra sănătății și dietei de scădere în greutate. Cum te poate ajuta mâncatul de fistic în coajă.

Fisticul face parte din categoria fructelor oleaginoase și sunt adesea folosite în timpul curelor de slăbire, dar și pentru promovarea sănătății microbiomului.

De altfel, fisticul este un fruct foarte versatil, putând fi consumat ca atare, pe post de gustare, sau în diferite combinații, cu alte fructe ori sub formă de unt, dar și în adaos în mâncăruri, salate sau deserturi. 

Nutrienții pe care îi conține fisticul, îl fac pe acesta eficient atât în controlul glicemiei din sânge, cât și al sănătății inimii.

Fistic, conținut nutrițional

O porție de 100 grame de fistic conține:

- calorii 557

- carbohidrați 27,97 grame

- proteine 20,97 grame

- grăsimi 44,44 grame

- fibre 10,3 grame

- folați 13% din Doza Zilnică Recomandată (DZR)

- niacină (vitamina B3)  8% DZR

- acid pantotenic (vitamina B5) 10% DZR

- piridoxină (vitamina B6) 131% DZR

- riboflavina (vitamina B2) 12% DZR

- tiamina (vitamina B1) 72,5% DZR

- vitamina A 18% DZR

Citește întreaga știre pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel