Florin Călinescu a vorbit despre momentul în care a fost nevoit să renunțe la visul său, după ce a suferit o accidentare pe terenul de fotbal.
Florin Călinescu este unul dintre cei mai populari oameni de televiziune din România. Actor de profesie, vedeta a luat calea teatrului în urma unei accidentări, visul său din copilărie fiind cu totul altul. Fostul jurat de la Românii au talent și-a dorit să devină fotbalist.
„Am văzut lumina zilei aproape de stadionul Știința. Care era în viitorul cartier studențesc. Era un stadion între blocuri. Noi n-aveam voie să câștigăm campionatul, chiar dacă aveam o echipă foarte bună. Mai căpăceam CCA-ul și Dinamo, dar mai mult de locul 3 n-am luat. Apoi acolo s-a jucat rugby, handbal și volei. Pe ciment că nu exista sală de sport. Era doar beton!”, a spus Florin Călinescu, potrivit Wowbiz
Visul său de a deveni fotbalist profesionist a fost curmat brusc la vârsta de 13 ani. Actorul a suferit o accidentare la menisc și nu a mai putut juca de atunci.
„Am jucat fotbal la pitici, juniori, juniori republicani, tineret. Jucam pe dreapta. Eram fundaș. Noi jucam la 12 ani și erau unii care evoluau contra noastră cu păr pe piept, niște uriași de mi-au rupt piciorul. Jucam cu Electromotorul, CFR, Vulturul Jimbolia. Am avut meniscul rupt de la 13 ani și acolo s-a terminat totul. Atunci a început să-mi placă teatrul și am mers pe asta”, a mai spus Florin Călinescu.
Florin Călinescu a plecat de la ProTv
Florin Călinescu a făcut istorie în ProTv. Actorul a fost vedeta postului încă din primii ani de emisie a televiziunii din Pache Protopopescu. Cu mici pauze, Florin Călinescu a adunat niște ani buni în Pro Tv, dintre care, ultimii 5 ani, l-au găsit în postura de jurat al emisiunii „Românii au Talent”.
Florin Călinescu pleacă din Pro Tv cu un gust amar, după cum spune chiar el, care este de părere că lucrurile s-au schimbat în rău în cadrul trustului și că nu mai are nicio legătură cu proiectul început cu anii în urmă de omul de afaceri Adrian Sârbu.
„Fiecare parte spune ceea ce consideră că trebuie să spună. Eu am negociat doar acum cinci ani și nu este vorba despre o negociere fianciară niciodată”, a spus Florin Călinescu la Aleph News.
Actorul spune că ProTv-ul de azi nu mai seamănă cu cel de acum 20 de ani, când, spune el, toate programele erau îndreptate către și pentru oameni.
„Nu mai este valabil sloganul de acum 20 de ani. Nu mai este nici pe departe ceea ce domnul Sârbu a realizat pentru că lucrurile atunci aveau o emoție, aveau o particularitate, o energie care începea cu creație, în primul rând adresată poporului nostru, generațiilor tinere care azi sunt mature. Noi aveam tot timpul grijă să preluăm generațiile în fiecare an. Azi putem să vorbim despre un canal de filme cu ceva publicitate. Spiritul Pro nu mai există”, a mai spus actorul pentru sursa citată.
Mai mult, vedeta spune că ProTv-ul este acum un brand de telecomandă, care merge din inerție.
„Nu am obosit de atâta ProTV pentru că atunci când mă duc la muncă eu nu mă uit la siglă. Este curios pentru mine pentru că pot să-mi închipui doar eu. Era un lucru făcut de la început pentru un telespectator pe care nu îl cunoșteam, dar îl știam și asta a făcut să țină ani de zile. Acum este vorba doar despre puterea unui brand de telecomandă care merge dintr-o inerție. De altfel, fisurile au început să apară pe ici pe colo”, a adăugat Florin Călinescu.
Florin Călinescu este una dintre cele mai iubite personalități din România. Umorul, sarcasmul și calmul care îl carecterizează, l-au propulsat rapid în topul preferințelor românilor.
Îndrăgitul actor s-a născut pe 29 aprilie 1956, la Timișoara.
A terminat UNATC-ul și a debutat în cinematografie în 1981, în Lumini și umbre. Regizorul Nae Caranfil l-a remarcat și l-a distribuit în filme mari, precum E pericoloso sporgersi, Asfalt Tango și Filantropica.
La începutul anilor 90 debutează în Radio, ca prezentator al emisiunii „Duminicile celor singuri”.
În 1996 își face intrarea în televiziune, în ProTv, unde realizează matinalul „Ora șapte, bună dimineața”. Urmând apoi să dea lovitura cu emisiunea „Chestiunea Zilei”, pe care a realizat-o între 1997 - 2001 și în 2003.
Este cunoscut și pentru emisiunile „Procesul etapei”, „Om la om” și, în ultimii ani, a bucurat publicul din postura de jurat la Românii au Talent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News