Florin Dumitrescu și-a dezvăluit propria rețetă de plăcintă de mere.
Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai celebri bucătari chefi din țara noastră, care încearcă frecvent să le ofere și fanilor săi diferite trucuri din bucătăria românească. Internauții adoră să reproducă rețetele îndrăgitului chef bucătar, care sunt foarte delicioase și care vin la pachet cu diferite trucuri ascunse, pe care doar vedeta de la Antena 1 le cunoaște. Așadar, astăzi aducem în atenția ta plăcinta de mere, pe care Florin Dumitrescu o prepară în modul său caracteristic.
„Ca plăcinta de mere să fie perfectă, trebuie să punem și iaurt cu grăsime de 10% peste ea. Începem cu merele, care sunt spălate și trebuiesc doar tăiate. Vom găti totul în tigaie, după are flambăm cu coniac și lăsăm foarte puțin la scurs, să se răcească. Închidem totul într-un aluat de foitaj și lăsăm totul la cuptor.”, a dezvălui Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp.
Te-ar putea interesa și: Făcut praf de clienții care i-au comandat coasta celebră, Sorin Bontea reacționează dur: „N-aș putea să dau în viața mea salată de cartofi stricată”
Dacă pentru plăcintele de mere tradiționale, merele trebuie să fie rase și călite, Dumitrescu spune că el preferă să felieze fructele în cuburi mai mari, astfel încât să se bucure din plin de gustul dulce și aromat pe care acestea îl oferă preparatului. Totul se prepară extrem de ușor, astfel încât nu trebuie să pierzi foarte mult timp în bucătărie, dar nu ai nevoie nici de prea multă pricepere.
„Am tăiat merele, punem unt în tigaie, iar după ce se încinge adăugăm merele cuburi. Punem și două linguri de zahăr, scorțișoara. Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare, e mai drăguț ca textură să avem ce să mestecăm. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem si desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja întins la 180 de grade și haideți să facem plăcinta. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a mai spus celebrul chef bucătar.
Totuși, plăcinta de mere nu poate fi completă în lipsa unei linguri de iaurt, mai spune Florin Dumitrescu. După ce aceasta a stat în cuptor timp de aproximativ 45 de minute, trebuie să o lași să se răcească, după care o feliezi și adaugi peste fiecare bucățică iaurtul preferat. În acest fel, te vei bucura de un desert excelent, promite celebrul bucătar chef.
„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, mai spune Florin Dumitrescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News